Ploaia cu grindină de luni a lăsat în beznă 15 localități din Centrul și Sudul Moldovei

viber_image_73025800
Foto: Imagine simbol / publika.md/md

Conform informaţiilor operative ale Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI colectate din subdiviziunile din ţară în urma ploilor torenţiale cu grindină, mai multe localităţi din ţară au rămas parţial fără curent electric. Pe data de 25 mai 2016, către ora 07.00, rămâneau deconectate de la curent 15 localităţi din 5 raioane.

De la energie electrică au fost debranşate parţial cinci localităţi din raionul Călăraşi, o localitate din raionul Cahul, trei localităţi din Ialoveni, două din Hînceşti, două din raionul Cimişlia şi o localitate din UTA Găgăuzia. Echipele specializate a furnizorului de curent electric lucrează pentru restabilirea energiei către consumatori.

În urma ploilor cu grindină înregistrate în ţară pe data de 24 mai, au fost afectate mai multe localităţi din nordul ţării. Grindina a afectat localitatea Danu raionul Glodeni, dar şi localităţile Gălăşeni, Petruşeni şi or. Costeşti din raionul Răşcani. Comisiile pentru situaţii excepţionale urmează se estimeze suma prejudiciilor înregistarte.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente