Cei 5 tineri antreprenori din Moldova care au primit granturi în valore de 50 de mii de lei

tineriantrecollage
Foto: Colaj: madein.md/ GEN Moldova

Tinerii care au primit granturi în mărime de 50 de mii de lei, din partea Asociației Oamenilor de Afaceri din Moldova, pentru a-și dezvolta afacerile, au venit la Forumul economic al AOAM să-și prezinte rezultatele investițiilor.

Cei cinci tinerii antreprenori, care au primit granturi a câte 50 de mii de lei din partea Asociației Oamenilor de Afaceri din Moldova, au fost selectați în baza unui concurs, transmite Timpul.md

Ion Ivlev din Nisporeni

Photo Credit: madein,md
Photo Credit: madein.md

Ion Ivlev a deschis o brutărie în satul de baștină. O afacere de familie. Datorită grantului, antreprenorul va extinde brutăria.

„Grantul ne-a permis să cumpărăm utilaje mai noi, mai performante. Şi să facem o gamă mai mare de produse. Să trecem de la produse de panificaţie chiar şi la cele de patiserie”, a declarat antreprenor din satul Ciorești, raionul Nisporeni, Ion Ivlev.

Ana Savca din Soroca

Photo Credit: GEN Moldova/ Iacovlev Dima Photographer
Photo Credit: GEN Moldova/ Iacovlev Dima Photographer

Ideea de afacere cu mâncare de tip fast-food, dar care să fie sănătoasă, i-a venit Anei Savca, profesoară la un liceu din orașul Soroca. Instituția nu are cantină. Așa că ea s-a gândit cum elevii și profesorii să fie alimentați rapid și sănătos.

„Noi producem kebab şi shaorma, varianta sănătoasă. Noi încă, vrem să extindem afacerea. Suntem foarte bucuroşi şi mulţumiţi din suflet oamenilor de afaceri, Asociaţiei că ne-a ajutat cu acest suport financiar”, a relatat antreprenorul din orașul Soroca, Ana Savca.

Frații Vidrașcu din Ungheni

Iar frații Vidrașcu cresc iepuri și prepelițe. Afacerea lor se extinde, mai ales că în raionul Ungheni nu este niciun crescător de iepuri.

„Este vorba de construirea unei noi hale, pentru a mări numărul de animale, cât şi cantitatea de carne livrată către consumatori”, a spus un antreprenor din satul Măcăreşti, raionul Ungheni, Dumitru Vidraşcu.

Nicolae Chelaru din Drochia

Unii tineri antreprenori, care au beneficiat de granturi, cultivă flori.

Nicolae Chelaru din satul Pelinia, raionul Drochia, a plantat toamna trecută un hectar de levănțică și dorește să-şi extindă afacerea, ca florile sale să ajungă în toată țara, dar și peste hotare.

„Noi suntem la început de cale. Am câştigat un proiect pe un hectar. Avem tendinţa de a ne dezvolta şi de a ne extinde în doi, patru ani la 10 hectare”, a specificat antreprenorul din satul Pelinia, raionul Drochia, Nicolae Chelaru.

Lilia Coșmar din Sângerei

Iar Lilia Coșmar va deschide un magazin de flori.

„Clienţi avem foarte mulţi, depinde de sezon. Aceşti bani îi voi învesti într-un magazin, tot în sat, tot pentru flori de cameră şi de buchet”, a menţionat antreprenorul din satul Sîngerei, raionul Sîngerei, Lilia Coşmar.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente