BAC 2016: Cei 7 elevi de la Dante Alighieri au fost incluși în lista persoanelor eliberate cu 10 din oficiu

danteali
Foto: Liceul Dante Alighieri

La mijloc de aprilie vă prezentam situația unui grup de șapte elevi de la Liceul Teoretic Dante Alighieri din Capitală, deși au toate actele în regulă, nu i se respectă dreptul de a avea nota „10” din oficiu la limba străină din cauza unui scandal birocratic intern.

„La şedința Comisiei Naționale de Examene de pe data de 24 mai s-a aprobat lista celor 460 de elevi care primesc nota 10 din oficiu la limba străină. Printre ei se regăsesc și cei 7 elevi de la Dante Alighieri” spune pentru #diez,  Vlad Cernoutan, membru al Comisiei Naționale de Examene.

Informația ne-a fost confirmată și de către o persoană din cadrul Ministerului Educației, care a spus că conformitatea certificatelor a fost verificată și elevii incluși în lista celor care primesc nota 10 din oficiu la limba străină, astfel aceștia nu trebuie să fie afectați de întârzierile manageriale ale liceului.

În aprilie, elevii au scris și o petiție în care spuneau: „Considerăm că, fiind o situație excepțională, organele de conducere ale sistemului de învățământ trebuie să autentifice actele, pentru că avem aceleași drepturi ca toți elevii din Republica Moldova, or, altfel, dreptul nostru este, evident, încălcat.

Cerem să fim tratați ca și ceilalți elevi care au susținut examenele cu recunoaștere internațională și să nu fie justificată încălcarea dreptului nostru cu situația de conflict existentă, pentru că această raportare este total greșit”.

Petiția a fost semnată de către 341 persoane.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente