11 recomandări de evenimente la care ai putea să-ți petreci ziua de joi, 26 mai, 2016

1
Foto: rd.com

Joi este ziua pe care trebuie să o petreci interesant. Pentru a te ajuta ți-am pregătit o listă de evenimente la care ai putea să mergi.

# Campionatul Gastronomic Internațional 2016, Ediția V de la ora 11:00 la Modexpo

Cea dea 5-a ediţie a Campionatului Gastronomic Internaţional este un grandios festival pentru experţii din sectorul gastronomic care fac un efort continuu pentru îmbunătăţirea competitivităţii şi calităţilor gustative a produselor culinare. Mai multe detalii aflați la acest link.

#  Târgul „Oportunități Estivale Pentru Tineri” la ora 13:00 la ASEM

Dacă ești student sau elev vino să prinzi cele mai bune oferte la: Târgul Oportunităților Estivale pentru Tineri.
Ce vei găsi la târg? Job-uri pentru perioada de vară;  programe de instruire și dezvoltare personală;  tabere și școli de vară; distracție și voie bună. Mai multe informații aflați aici.

# Vernisaj de pictură la ora 14:00 la Biblioteca B. H. Hasdeu

Photo Credit: wikimedia.org

 

Dacă ești îndrăgostit de culori, acoarelă și imagini care redau trăirile celor care le-au realizat ești invitat în incinta Bibliotecii Centrale la o gală a culorilor, realizată în parteniriat cu instituțiile: Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, Liceul Teoretic Liviu Deleanu și Liceul Teoretic Ion și Doina Aldea – Teodorovici. Mai multe informații afli la această adresă.

# Seminarul „Să vorbim despre modă” la ora 15:00 la Muzeul Național de Etnografie


Expoziția „Să vorbim despre modă” se concentrează pe câteva episoade din istoria modei care pot spune ceva important despre Letonia și letoni. Expoziția a fost inaugurată la inițiativa Ministerului Afacerilor Externe al Letoniei, în cadrul Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, iar acum este expusă la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală.

Prin vernisarea acestei expoziții, Ambasada Letoniei va avea deosebita plăcere să vă invite la o călătorie în timp, începând cu anul 1948, când a fost fondată Casa de Modă din Riga (Rīgas Modeļu Nams) și să vă prezinte realizările designerilor actuali de modă din Letonia, precum: Woolings, Natalija Jansone, Garage Wooden Bow Tie. Pasionații de lumea modei și toți doritorii vor putea vizita expoziția „Să vorbim despre modă” la Muzeul Național Național de Etnografie și Istorie Naturală în perioada 26 mai – 26 iunie 2016. Mai multe infirmații aflați pe pagina de Facebook.

# Vernisajul Vinului „Cuvée Jubiliară”, ediția X la ora 18:00 la Capitoles Park

Primăvara acestui an aduce pasionaților de vinuri un eveniment tradițional într-o interpretare deosebită – Vernisajul Vinului ediția a X-a Cuvée jubiliară, la 26 mai 2016. Ediția aniversară se va desfășura pentru prima dată în aer liber, într-o atmosferă plăcută de mai.
Vino la evenimentul devenit un brand notoriu, unde te vei bucura de un program cultural divers și degustări cu sute de vinuri selecte caracteristice sezonului – albe și rosé, expuse de companii vinicole producătoare de vinuri de calitate premium, reunite sub brandul de țară Vinul Moldovei. Unele dintre vinurile noi vor fi lansate oficial chiar în cadrul Vernisajului.
Participând la Vernisajul Vinului ediția a X-a Cuvée jubiliară, vei primi în dar un pahar cu logo-ul „Wine of Moldova” pentru degustarea vinurilor expuse. În plus, vei putea procura direct de la producători vinuri la prețuri speciale.

Prețul biletului este de 250 lei, procurarea biletelor o puteți face la acest link.

# Concertul „Prezintă Orchestra „Folclor” la Filarmonica Națională „Serghei Lunchievici” la ora 18:00

Miercuri se va desfășura festivalul concurs televizat al tinerilor interpreţi de muzică populară. În scena va evolua orchestra de Muzică Populară „Folclor”, dirijor – Petre Neamţu, Artist al Poporului, alături de ansamblul Folcloric „Crenguța de iederă”, conducător artistic – Maria Iliuț, Maestru în Artă.

Biletele le găsiți la casa Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, Prețul acestora este de: 50 lei (Balcon) și 70, 100 lei (Parter). Mai multe informații găsiți pe pagina de Facebook.

# Open Air Concert NIKORASON’G la ora 18:00 la Garden Restaurant&Terace

Pe 26 Mai, esti invitat la un concert open-air a band-ului Nikorason’g cu prestatie LIVE – Ksenia Nikora! Vă așteaptă un program LIVE inedit, multă bere răcoritoare cu carne la gratar! Startul se va da la ora 18:00. Mai multe informații despre eveniment găsiți pe pagina de Facebook a acestuia.

# Conferință & Întrebari pe tema: Frica – îngrădire a libertății la ora 18:00 la ASCOR Chișinău

Această temă de mare actualitate va fi tratată de Protos. Nicodim Petre, un mare îndrumător al sufletetelor tinerilor din România. Sperăm ca oaspetele nostru de la Iași să aducă folos duhovnicesc tuturor celor ce vor fi prezenți la eveniment! Intrarea este liberă atât pentru participanți, cât și pentru întrebările acestora. Mai multe detalii citiți pe pagina de Facebook a evenimentului.

# Dezbatere politică: Tânăr fără drept de muncă la Updown Cafe la ora 18:30

Rata șomajului în rândul tinerilor în Moldova, după cele mai modeste estimări, este de două ori mai mare decât cea în rândul adulților. Cum poate statul valorifica potențialul elevilor și studenților pe piața de muncă? Care sunt avantajele și dezavanatajele sociale și economice în vederea crearii unor mecanisme de stimulare și facilitare a angajării elevilor și studenților în câmpul mucii?

O premieră în cadrul Clubului de Dezbateri: membri ai aripilor de tineret ale partidelor din Moldova se vor confrunta într-un duel politic pe subiectul reducerii șomajului în rândul tinerilor între 16 și 24 de ani.

Fiecare tânăr politician va prezenta viziunea de politici publice a partidului și va răspunde la întrebările moderatoriului și a publicului.

Participă: PD – Artiom Gușan; PLDM – Andrei Spinu; PPEM – Daniel Traci; PSRM – Alexandru Melniciuc. Mai multe detalii puteți afla de pe pagina de Facebook.

#  Clubul „Café des Langues” cu începere la ora 18:30 la Chez Michel

Joi 26 mai, între orele 18.30-20.30, Vă așteptăm la clubul « Café des Langues » care va avea loc în localul Chez Michel ! Această seară, va oferi oportunitatea de a ne întâlni la un pahar de vorbă, cu persoane din diferite țări, într-o ambianță plăcută și prietenoasă ! O modalitate distractivă și diversă de a comunica în diferite limbi!
La moment avem confirmate taberele franceze, italieni, englezi și germane. Doriți să comunicați în altă limbă? Contactați-ne! Mai multe infirmații puteți să aflați pe pagina de Facebook a evenimentului.

#  Concert – BRAVISSIMO la ora 19:00 la Karaoke Concert Hall Atrium


„BRAVISSIMO” vă invită la primul concert – aniversar! Nouă voci unicale vă vor încînta cu cele mai renumite creații muzicale, alături de invitați speciali. În cadrul concertului veți avea parte de o adevărată sărbătoare a muzicii, vă veți încărca cu emoții și bună dispoziție! Promitem surprize și cîte un cadouri din partea BRAVISSIMO!

Invitații serii vor fi: Vali Boghean; Cristina Scarlat; Brain Band; Marina Cara; Aurel Chirtoaca; Tatiana Costiuc. Prețul biletelor este de 150 lei sala și 200 lei – loja. Numarul biletelor in loja este limitat si le puteti rezerva doar prin telefon. Pentru informații: 068681404. Mai multe detalii aflați pe Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente