Proiect de lege: 1 iunie ar putea fi declarată zi liberă pentru toți cetățenii

1
Foto: ombudsman.md

Ziua ocrotirii copilului, 1 iunie, ar putea fi declarată liberă pentru toți cetățenii Republicii Moldova. Acest lucru ar putea fi posibil datorită unui proiect de lege înscris astăzi la Biroul Permanent al Parlamentului de deputata liberală Alina Zotea, informează REALITATEA.

În argumentarea acestui proiect, autorul constată că, din păcate, „părinţii din Republica Moldova petrec tot mai puțin timp alături de copiii lor”. Astfel, este de responsabilitatea deputaților de a găsi „soluţii prin care să le acordăm părinţilor posibilitatea să fie mai des alături de copii”, mai ales de Ziua octoririi copilului, sărbătorită anual la data de 1 iunie.

Deputata spune că acestă zi este un bun prilej în care părinţii le pot transmite valori şi modele, pot interacţiona şi consolida relaţia părinte-сopil. „Este o bună ocazie când părinţii, bunicii şi în general cetăţenii Republicii Moldova pot petrece timpul cu cei mici, nu neaparat doar cu copiii lor” a spus Alina Zotea.

Zotea susține că idee a fost sugerată de către copii. Aceștia i-ar fi scris mai multe scrisori cu rugămintea de a le oferi părinților lor posibilitatea de a-și petrece această primă zi de vacanță împreună.

Menționăm că acest proiect de lege urmează a fi dezbătut la una din următoarele ședințe. Acesta a fost semnat și de deputații Mihai Ghimpu și Roman Boțan.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente