(foto) La Comrat se organizează un șir de jocuri intelectuale similare cu cele din Chișinău

comrat9
Foto: City Quest

La 28 aprilie la Comrat a avut loc primul joc intelectual IQuiz. Jocul se petrece în localul „Boulevard”, str. Lenin 203a. Iar la 26 mai va avea loc deja al patrulea joc. Jocurile au loc în fiece joi. După primele 3 jocuri, la competiție au participat deja 16 echipe.

În 2016, cu scopul de a populariza jocurile intelectuale, se planifică de a lărgi geografic petrecerea jocurilor în Republica Moldova. La 28 aprilie în Comrat a vut loc primul joc intelectual IQuiz. Jocul s-a petrecut în localul „Boulevard”, str. Lenin 203a. Jocurile intelectuale se petrece la Comrat împreună cu organizația obștească „Centrul de inițiative regionale” cu susținerea Direcției generale de tineret și sport UTA Gagauzia.

Echipele din Comrat
Echipele din Comrat

Inițial jucătorii din Comrat au jucat câteva jocuri, pentru a înțelege conceptul și caracterul întrebărilor, după care la Comrat și Chișinău se va juca sincron.

Cine organizează?

Asociația de jocuri intelectuale din Republica Moldova  din anul 2007 se ocupă de organizarea jocurilor intelectuale în diferite direcții. Scopurile și obiectivele de bază ale asociației sunt popularizarea jocurilor intelectuale, dezvoltarea intelectuală a tineretului, atragerea locuitorilor republicii spre autodezvoltare și formarea a unei noi generații de inteligență.

Printre cele mai populare jocuri este jocul de echipă IQuiz – analogul jocurilor populare „Ce? Unde? Cînd?” sau „Brain Ring”. Jocul constă  din cîteva runde tematice a câte 10 întrebări. Întrebările sunt afișate pe ecran și se citesc de către prezentator. Jucătorii răspund, scriind răspunsurile sale în tabele speciale. Pentru fiecare răspuns corect echipa obține puncte. Cîștigă acea echipă, care a acumulat cel mai mare număr de puncte. 12 jocuri formează un sezon.

Astăzi jocurile în orașul Chișinău se petrec regular, în fiecare miercuri. La fiecare joc se adună aproximativ 30 de echipe sau 180 de persoane. Printre jucători de pot întâlni persoane de diferite vârste, sexe, domenii de activitate.

comrat1
Photo Credit: City Quest
comrat2
Photo Credit: City Quest
comrat3
Photo Credit: City Quest
comrat4
Photo Credit: City Quest
comrat5
Photo Credit: City Quest
comrat6
Photo Credit: City Quest
comrat7
Photo Credit: City Quest
comrat8
Photo Credit: City Quest
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente