(video) Lecții de șofat în Chișinău: Cum se circulă corect la intersecția str. Dosoftei și bd. Mihai Viteazul

13239320_1060571050702164_3468460367929059653_n

Echipa StopHam a decis să lanseze o serie de video-uri dedicate intersecțiilor problematice din orașul Chișinău. Astăzi vă prezentăm cum ar trebui să se circule corect la intersecția străzii Dosoftei cu bulevardul Mihai Viteazul, o intersecție în care adesea există conflicte între șoferi.

Carosabilul de pe strada Dosoftei are trei benzi de circulație – două benzi, stânga și cea din mijloc, indică circulația doar spre stânga, banda din dreapta indică că circulația se va efectua spre dreapta sau înainte. Problema acestei intersecții este că 90 la sută din șoferii care circulă pe banda din dreapta, cotesc spre stânga. Prin această manevră ei blochează pe cei care trec de pe banda stângă pe cea din mijloc de pe strada Mihai Viteazul.

Banda din partea stângă de pe bulevardul Mihai Viteazul este destinată circulației spre stânga, așa cum ne indică și indicatorul plasat în intersecție.

Dar unde apare problema? Atunci când mașina vine de pe banda din stânga de pe strada Dosoftei, pe banda din dreapta de pe bl. Mihai Viteazul, mașinile din stânga fizic nu au posibilitatea să ajungă pe banda din mjloc pentru circulația înainte. Respectiv, oamenii trebuie să conteze doar pe solidaritatea șoferilor.

#diez vă îndeamnă să sespectaţi regulile de circulaţie pentru a nu fi implicaţi în alte evenimente rutiere ce pot avea consecinţe grave. Respectaţi-vă partenerii de drum, păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi politeţea rutieră!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente