Petrenco: Niciun partid din Moldova nu va susține campania „Fără Frică” deoarece se tem de raiting

petrenco1
Foto:unimedia.info

Controversatul om politic Grigore Petrenco a publicat pe Facebook gândurile sale legate de campania „Fără Frică”, spunând că cei care se împotrivesc acestei mișcări caută probleme acolo unde nu sunt și că strâng mii de like-uri și share-uri promovând ura.

„Câteva gânduri în legătură cu isteria din jurul marșului „Fără Frică” organizat de GenderDoc-M:

Mai degrabă decât să lupte împotriva regimului și să protesteze direct împotriva lui Plahotniuc, așa-numita Opoziție din nou se luptă cu amenințări imaginare și ia atenția publicului departe de problemele reale, prin trecerea la amenințări artificiale și confecționate. După o luptă cu unioniștii de păpușă, iar apoi cu camioanele americane și buldozerele a venit și rândul comunității LGBT.

Înțeleg riscul de a provoca critici și tot felul de zâmbete, dar sunt absolut sigur că marșul „Fără Frică”, care are loc în această duminică nu prezintă niciun pericol pentru orice societate, nici familiilor, nici persoanelor ortodoxe, nimănui. Oamenii ies să spună că nu trebuie să se teamă! Nu-ți fie frică, că toți suntem diferiți, nu te teme de urmărire penală, să nu-ți fie teamă să fii tu însuți! Aceasta este o provocare pentru frica și ura, de care este înconjurată societatea moldovenească de azi! Eu cred că cetățenii ar trebui să aibă dreptul la libertatea de exprimare, chiar dacă cuiva nu-i place.

Să colecteze aplauze și sute de mii de aprecieri pe rețelele sociale promovând ura, prejudecățile și exploatând temerile nefondate pot mulți. Inclusiv politicienii. Așa fac populiștii și politicienii de extremă dreapta din întreaga lume.

În Moldova, politicienii mincinoși și iresponsabili constituie marea majoritate. Eu personal nu doresc să fiu un populist! Așa că acum scriu ce cred, nu ceea ce ar dori mulți să audă.

Noi nu avem partide de stânga! Niciun partid de stânga nu doar din Europa, ci din întreaga lume nu și-ar permite să se manifeste împotriva unui miting pașnic, să îndemne, prin intermediul activiștilor săi, să arunce cu ouă în oameni numai pentru că sunt de o altă orientare sexuală. Acest lucru este o sălbăticie! Asta nu are nimic de a face cu valorile socialiste. Am impresia că cineva s-a intoxicat cu prea multă tămâie din biserici. Numiți-vă cum vreți, „martori ai lui Cantarean”, ai lui Markel sau Cibrikov etc. Numai nu vă numiți socialiști, de stânga ș.a.m.d..

Noi nu avem niciun partid pro-european! Niciunul dintre liderii așa-numitelor forțe pro-europene nu va ieși la marșul de solidaritate „Fără Frică”. Ei se tem pentru raitingurile lor. Ei se gândesc la alegerile prezidențiale. Pentru ei, populismul și necesitatea de a se conforma cu modelul tradițional conservativ al societății moldovenești este mai importantă decât drepturile omului.

Despre partidul aflat la putere, în general, tac. Schemele continuă să funcționeze, în timp ce așa-numita opoziție face orice doar ca să nu lupte împotriva regimului.
Nu vreau să fie un populist!
Nu am nicio teamă să spun ceea ce cred!
Fără Frică!”, scrie Grigore Petrenco.

Iată postarea originală a lui Grigore Petrenco

Taguri: #Fără frică
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente