Campanie ARTICO de colectare de cărți pentru bibliotecile stradale

IMG_2690-620×349

Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO anunță despre lansarea campaniei: „Dăruiește bucuria lecturii”, care are ca scop colectarea de cărți pentru cele două biblioteci stradale instalate pe teritoriul centrului.

Biblioteca stradală a fost inaugurată acum doi ani, cu scopul de a aduce cărţile mai aproape de oameni. La moment ea duce lipsă de cărți, din acest motiv ARTICO se adresează tuturor celor care vor să contribuie la menținerea bibliotecii stradale prin campania „Dăruiește bucuria lecturii”.

Toți doritorii sunt îndemnați să aducă cărțile în incinta Centrului Republican pentru Copii și Tineret Artico (str. Ștefan cel Mare 169), unde la intrare va fi instalată o boxă specială.
Campania de colectare va avea loc pe tot parcursul lunii mai.

Conceptul bibliotecii stradale constă în faptul că aici poți lua gratuit și lăsa fără remunerare cărți la discreția ta.

Proiectul „Little Free Library” s-a născut în SUA ca o mișcare non-profit și repede a căpătat popularitate în toată lumea. În Moldova, două astfel de biblioteci comunitare găsiți în fața Centrului Republican pentru Copii și Tineret „Artico”, la Universitatea Liberă Internațonală din Moldova dar și în majoritatea parcurilor din Chișinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente