(foto) Peste 100 de elevi ai școlilor profesionale din țară au învățat cum să-și planifice bugetul personal

IMG_4695

În perioada ianuarie  – aprilie 2016, elevi din patru instituții de studii profesionale din Republica Moldova au participat la seminare de educație financiară, în cadrul proiectului Educația Financiară pentru Tineri – Financial Literacy for Youth (FLY), unde au învățat să aplice metode moderne în luarea de decizii financiare corecte și eficiente în viața lor.

Tinerii au fost familiarizați cu mecanismele financiare de bază – venit, profit, investiții, dar și metode de administrare ale bugetului personal și al familiei, iar subiectele au fost abordate din perspectiva vieții cotidiene pentru ca mesajul să fie mai ușor de înțeles . Un accent major a fost pus pe dezvoltarea abilităților de comunicare ca element al comportamentului financiar corect.

Seminarele au fost petrecute într-o atmosferă non-formală, fiind axate pe lucru în echipă și studii de caz. „A fost interesant, util și diferit de ceea ce facem în fiecare zi la școală. La aceste instruiri am învățat lucruri care nu sunt discutate la lecții” a declarat Ana, elevă în cadrul Colegiului de Vinificație din Stăuceni.

La sfârșitul instruirilor tinerii sunt încurajați să își utilizeze cunoștințele obținute și vină cu inițiative pentru rezolvarea unor probleme sociale, având posibilitatea să aplice la mini-granturi din cadrul aceluiași proiect.

Proiectul Educație Financiară pentru Tineri (FLY) are drept scop incluziunea socio-economică a tinerei generații prin aplicarea metodelor moderne în luarea de decizii financiare corecte și eficiente în viața lor. În cadrul proiectului au fost selectate în bază de concurs 4 instituțiile beneficiare: şcolile profesionale nr. 1 şi nr. 8 din Chişinău, şcoala profesională Căuşeni şi Colegiul de Vinificaţie din Stăuceni.

Acest proiect a fost implementat de către Fundația de Binefacere ”Caritas Moldova”, cu susţinerea financiară a Catholic Relief Services, Statele Unite ale Americii.

IMG_4712

IMG_4673

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente