Lista celor mai populare cimitire din Chișinău după check-inurile pe rețelele de socializare

catolic
Foto: prospect.md

În timpul sărbătorilor de Paști ne-am pus întrebarea: La care cimitire din Chișinău se fac cele mai multe check-inuri? Pentru a face acest top, am analizat numărul de vizite indicate pe Swarm, aplicația lansată de către Foursquare în 2014, și facebook.com

#1. Cimitirul Sfântul Lazăr

Pe primul loc după numărul de check-inuri s-a clasat Cimitirul Sfândul Lazăr, de pe strada Doina 189. Fiind unul dintre cele mai mari cimitire din Europa de Est, 294 de persoane au indicat pe facebook că au vizitat acest loc. Pe Swarm statistica arată un număr de 181 vizite din parea a 91 de utilizatori

12
PC: dailymail.co.uk

#2. Cimitirul Armenesc

Fondat în 1811, Cimitirul Central este cel mai vechi cimitir din Chișinău. El găzduit pe Swarm 55 de vizitatori care au efectuat 99 de vizite, iar pe facebook au fost înregistrate 201 check-inuri. Cu toate că în perioada țaristă era strict ortodox, în anii 50′ a fost redus în dimensiuni și a devenit un cimitir comun.

58_big (1)
Photo Credit: wikimapia.org

#3, Cimitirul Evreiesc

Pe locul trei se plasează Cimitirul Evreiesc, cu 9 vizite pe Swarm și 49 pe facebook. Conform unor estimări, înmormântările au început încă în secolul XIX. Din păcate în perioada celui de-al Doilea Răznoi Mondial partea de est a fost deteriorată, iar după reconstrucție nu au fost păstrate granițele vechi, având acum un cimitir mai mic.

Photo Credit: noi.md

#4, Cimitirul Catolic

Cu 2 vizitatori pe Swarm, Cimitirul Armeano-Catolic nu impresionează cu o mare popularitate pe rețelele de socializare, dar se vorbesc multe legende urbane despre această locație de pe strada Valea Trandafirilor.

catolic
Photo Credit: prospect.md

#5, Cimitirul Sfânta Treime

Sfânta Treime este unul dintre cele mai mici cimitire din Municipiul Chișinău. El se află la Botanica, iar pe rețelele de socializare doar o persoană a indicat că a fost acolo. Cele mai vechi morminte datează cu sfârșitul anilor 1800′, începutul anilor 1900′.

3
Photo Credit: yamstam.blogspot.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente