(video) Filmul „Lume, ia-mă în brațe, eu vin”, nominalizat la premiile Uniunii Cineaștilor din România

Lume, ia-ma in brate 1

Producția OWH Studio „Lume, ia-mă în brațe, eu vin” a fost nominalizată la premiile Uniunii Cineaștilor din România pentru anul 2015 la 2 categorii: premiul pentru film documentar de scurt metraj și cel pentru film documentar de televiziune.

Filmul documentar „Lume, ia-mă în brațe, eu vin” este o co-producție OWH Studio și TVR în regia Violetei Gorgos, după un text de Natalia Starikova. Producția este despre cum să descoperi lumea după 10 ani de absență, cum nu mai poți merge pe tocuri deși îți dorești atât de mult acest lucru, cum nu mai ai cuvinte în fața propriilor copii, deși ai repetat de mii de ori textul pentru această întâlnire, cum nu știi să faci diferența între săpun lichid și balsam de rufe, cum colinzi pe jos orașul dintr-un capăt în altul pentru că nu știi în ce transport să urci, cum ți-e frică și dor în același timp, de oameni, cum mergi mereu ca pe sârmă și șansa ta e pe muchie de cuțit, cum lupți cu tine și te reinventezi mereu, cum dai culoare zilelor, iar nopțile le trăiești în coșmaruri visându-te din nou „acolo”… După ani lungi de închisoare, Natalia încearcă sa se integreze în societate.

Durata filmului este de 50 min, iar motajul a fost realizat de Letitia Ștefănescu, director de imagine- Marin Iliuț, Sergiu Ciorescu, muzica fiind semnată de Anatol Ștefăneț.

Premiera documentarului „Lume, ia-mă în brațe, eu vin” a avut loc în cadrul celei de-a XII-a ediții a Festivalului Internațional de Film Documentar CRONOGRAF organizat în mai 2015 la Chișinău.

Gala premiilor Uniunii Cineaștilor din România va avea loc pe data de 16 mai 2016 la București.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente