Veste pozitivă pentru iubitorii de vin bun! A fost lansată noua linie de vinuri Castel Mimi

Castel_Mimi

Noua linie de vinuri Castel Mimi a fost lansată în vânzare în Republica Moldova, după un amplu proces de dezvoltare a vinăriei. Seria include nouă tipuri de vinuri din colecţia „classic” şi două vinuri din gama „reserve”.

Vinurile Castel Mimi sunt semnate de oenologul-şef Oleg Boboc, unul dintre cei mai reputaţi vinificatori din Republica Moldova. Note florale, arome fructate şi legende păstrate în butoi – sunt caracteristice noilor vinuri, puse la dispoziţia amatorilor de vin bun.

Vinurile apar într-o „haină” nouă, cu o etichetă deosebită, dar şi cu noul logo Castel Mimi. Pe o etichetă de fundal alb, alături de reprezentarea grafică a primului Castel vinicol din Moldova, sunt amplasate ornamente naţionale moldoveneşti, simbolice fiecărui vin în parte. Dincolo de înfăţişare, noile vinuri Castel Mimi reprezintă un salt calitativ ce reflectă tendinţele moderne din industria vinului.

Toate vinurile din colecţia „classic” sunt proaspete, aromate şi fructate, din roada anului 2015. Printre altele, Castel Mimi a produs, în premieră, Pinot Gris, dar şi vinuri din soiul autohton Feteasca Albă. Din gama vinurilor albe se mai disting Riesling, Chardonnay şi Sauvignon Blanc. Amatorii de rose se vor putea delecta cu un rose în stil „Province”, produs din Cabernet Sauvignon, la fel, roada anului 2015.

Castel_Mimi_summer_colection

În gama vinurilor roşii Castel Mimi au intrat soiurile Cabernet Sauvignon şi Merlot, dar şi renumitul cupaj Roşu de Bulboaca, ce şi-a câştigat deja renume amatorii de vinuri bune.

Noua linie Castel Mimi este completată de două vinuri din seria „reserve” – Cabernet Sauvignon 2012 şi Merlot 2012 – maturate timp de 24 de luni în butoaie noi de stejar franţuzesc, produse în ediţii limitate. De altfel, Castel Mimi Cabernet Sauvignon 2012 a devenit deja singurul vin din Republica Moldova medaliat cu aur la prestigiosul concurs internaţional – Mundus Vini 2016.

„Cele mai bune vinuri se produc la Castel Mimi – primul Castel din Moldova – încă din anul 1893. Odată cu restaurarea Castelului, dar şi cu lansarea noii linii de vinuri, scriem o nouă pagină în istoria vinificaţiei moderne a Republicii Moldova”, a declarat Cristina Frolov, director Castel Mimi.

Vinurile Castel Mimi vor putea fi cumpărate în vinotecile specializate, dar şi în reţelele comerciale din toată Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente