Simularea care te ghidează ce să faci în situații critice

World Humanitarian Summit.clipular

Organizația Națiunilor Unite a lansat un simulator interactiv în care ți se prezintă situații absolut reale, ce apar în viețile oamenilor din diferite puncte de pe glob, iar finalitatea depinde de deciziile pe care le iei.

Pentru a porni simularea utilizatorul are de ales între logarea cu profilul său de Facebook și logarea ca persoană anonimă.

Dacă utilizatorul alege opțiunea de a se loga fără Facebook, următorul pas este de a indica două persoane apropiate, prima fiind partenerul sau cel mai bun prieten și a doua – un membru de familie apropiat.

Odată ce au fost introduse numele, începe simularea. Ea constă în relatarea unei succesiuni de evenimente care s-ar succede într-o zonă de conflict. Simulatorul indică ziua în care au loc evenimentele pentru ca să relateze utilizatorului rapiditatea escaladării situației și cât de repede cetățenii de rând pot ajunge la disperare.

Pe tot parcursul simulării, utilizatorul are opțiunea „take action” sau decizia va fi luată în locul lui, iar la sfârșit persoana are posibilitatea să ceară pe rețelele de socializare președintelui său să treacă la acțiune.

În timpul simulării noastre, ne-am confruntat cu deciziile pe care trebuia să le ia un tânăr dintr-o zonă de conflct, care, împreună cu familia sa este urmărit de miliția locală. Fiind forțați să părăsească casa, plătesc unor contrabandiști ca aceștia să-i treacă peste graniță. Mașina se strică și contrabandiștii strâng toți banii pentru a cumpăra piese. Când oamenii încep să moară din cauza dehidratării, decizia rămâne de a pleca pe jos sau de a mai aștepta încă o zi…

Informăm că pe data de 23 și 24 mai, la Istanbul va avea loc The World Humanitarian Summit, primul eveniment de așa gen care are ca scop întrunirea tuturor liderilor mondiali pentru ca aceștia să se angajeze într-o colaborare pentru a face față celor mai mari provocări ale zilei de azi.

 

World Humanitarian Summit.clipular (1)

World Humanitarian Summit.clipular (3)

World Humanitarian Summit.clipular (5)

World Humanitarian Summit.clipular

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente