Reguli de viață de la Bill Gates pentru tineri. Majoritatea sunt pentru liceeni

Clinton Global Initiative Annual Meeting In New York
Foto: Ramin Talaie/Getty Images

Bill Gates, unul dintre cei mai influenți oameni ai planetei, este un model demn de urmat pentru orice tânăr. Nu-i de mirare că, niște reguli de viață pe care el le-a dat unor tineri au devenit rapid celebre pe Internet. Se spune că Gates ar fi spus aceste 14 reguli cu ocazia unui discurs pe care l-a ținut în urmă cu câțiva ani la un liceu, iar de atunci ele circulă pe Internet, inspirând mii și mii de tineri din jurul lumii. Iată care sunt acestea:

1. Viața e nedreaptă. Obișnuiește-te cu asta. În medie, un tânăr obișnuit folosește expresia «Nu e drept» de aproximativ opt ori pe zi. Avem înrădăcinate astfel de expresii în mintea noastră mai ales de la părinți, dar pe măsură ce înaintăm în vârstă ne dăm seama singuri că așa e –  Viața e nedreaptă.

2. În lumea reală, nimănui nu-i pasă atât de mult de respectul pe care tu îl ai pentru tine, așa cum crezi atunci când ești tânăr. Oamenii vor să vadă de la tine rezultate. De cele mai multe ori, când dai nas în nas cu realitatea și vezi că nu e atât de simplu să reușești ce ți-ai propus, vei spune că «Nu e drept». Și, din nou, ajungem la regula numărul 1.

3. Îmi pare rău, dar n-o să câștigi niciodată atât de mulți bani cum ți-ai imaginat în copilărie. Cel puțin nu în tinerețe. În orice caz, e foarte greu să ajungi să-ți trăiești visurile. Și ajungem din nou la expresia «Nu e drept».

4. Dacă acum crezi că e greu să te descurci, cât ești încă la liceu, stai să vezi cum va fi când vei avea un șef. Șefii nu trebuie să fie neapărat politicoși cu tine, așa cum sunt profesorii, și cu siguranță că nu te vor întreba niciodată cum te simți.

5. Să lucrezi la un fast-food nu e deloc degradant. Bunicii tăi ar fi considerat asta o oportunitate. Lor nu le era rușine să muncească pe un salariu minim pe economie. Lor le-ar fi fost rușine să stea degeaba toată ziua și să vorbească despre muzică.

6. Nu e vina părinților tăi. Dacă ai dat-o-n bară, e doar vina ta! Mai ții minte când le spuneai alor tăi să nu se mai bage în viața ta sau să te lase-n pace? După ce împlinești 18 ani ești pe cont propriu. Încetează să te mai plângi.

7. Înainte să te naști, părinții tăi nu erau la fel de plictisitori ca acum. Au ajuns așa pentru că au avut de plătit facturi, au avut de crescut un copil și de îndurat toate prostiile pe care acesta le-a spus de-a lungul anilor. Și apropo, înainte să salvezi planeta sau delfinii, sau urșii polari, ce-ar fi să-ți faci ordine în cameră?…

8. Poate că în școală au fost desființate noțiunile de câștigători și învinși, dar în viață încă există. Vezi regulile 1, 2 și 4.

9. Viața nu se împarte în semestre și vacanțe de vară. Va trebui să mergi la serviciu în fiecare zi, cinci zile din șapte, câte opt ore pe zi. Pentru tot restul vieții tale. Vezi regulile 1 și 2.

10. Ce vezi la televizor nici măcar nu se aseamănă cu viața reală. Nicio problemă nu se rezolvă în 30 de minute, nicio prietenă de-a ta nu va fi la fel de cool ca Jennifer Aniston și niciodată nu vei avea atâta timp liber de petrecut prin cafenele.

11. Poartă-te frumos cu tocilarii. S-ar putea să-ți devină șefi.

12. Fumatul nu te face să pari mai cool. Nici părul colorat sau tatuajele. O să-ți dai seama mai târziu.

13. Nu vei trăi pentru totdeauna. Mai ales dacă fumezi – vezi regula 12.

14. Bucură-te de tinerețe cât poți de mult. Da, poate că părinții tăi sunt enervanți, poate că școala e grea, dar va veni o zi când îți vei da seama cât de mult îți e dor de acele momente.

Sursa: Unica.ro

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente