La Chișinău va avea loc prima ediție a Festivalului Internațional Heartfulness

12919743_880943465384699_7856965897214963730_n

Astăzi a avut loc o conferință de presă în care o echipă internațională de organizatori au prezentat programul unui festival de meditații și mod sănătos de viață care va fi desfășurat pe 14-15 mai în Chișinău. Este un eveniment unic de două zile, organizat în premieră în Republica Moldova. Festivalul este organizat de către reprezentanții în Moldova a rețelei internaționale Heartfulness.

Festivalul are scopul să promoveze modul sănătos de viață, armonia cu sufletul și natura, prin meditație, drept model ce ne poate ajuta să avem o viață mai bună. Prevenirea și combaterea stresului cotidian este ceea ce vor învăța participanții la eveniment. În prima zi a festivalului, sîmbătă 14 mai, la Sala cu Orgă,  se va desfășura evenimentulExperiența Heartfulness” ce va cuprinde mai multe activități:

# prezentări și discuții, moderate de experți internaționali din România și Canada, care vor trata meditațiile din punctul de vedere al filosofiei, psihologiei și medicinei;
# sesiuni experimentale de meditații;
# participanții vor cunoaște bazele teoretice și practice ale meditațiilor;
# prezentări de psihologie;
# spre seară va avea loc un concert susținut de Orchestra Națională de Cameră.

În cea de-a doua zi a festivalului, pe data de 15 mai, în parcul Dendrariu din Chișinău va fi organizat un eveniment în aer liber. În cadrul programului participanții vor beneficia de:

# lecturi despre sănătate, abordări psihologice și ecologie, cu experți din Canada, România, Moldova și India;
# workshop-uri de yoga pentru adulți și copii;
# workshop-uri de meditații Heartfulness susținute în limbile română, rusă și engleză;
# expoziții foto ale artiștilor din Moldova și Ucraina;
# master-class-uri de pregătire a sucurilor pentru detoxifierea organismului;
# master-class-uri de alimentație sănătoasă;
# pentru comoditatea oaspeților va fi amenjat un food-cort;
# concert susținut de „Make like a tree” (artistul călător de muzică indie-folk din Ucraina, Sergey Onischenko);
# Concert de muzică meditativă;
# Cinema în aer liber.

Accesul, de asemenea, va fi liber. Festivalul Heartfulness este o experiență de două zile despre cum un trai în armonie cu propriile suflete și natura poate face viața noastră mai bună.

„Meditațiile sunt un mod de viață, nu o religie. Ele ne ajută să reducem stresul, să avem o viață mai calmă și plină de succes. Acestea sunt foarte utile pentru o muncă eficientă. Multe companii internaționale și oameni de succes din întreaga lume le utilizează. Meditațiile, alimentația sănătoasă și yoga sunt ușor de practicat – doar încercați”, spun organizatorii evenimentului.

Festivalul Heartfulness nu este o sărbătoare tipică cu muzică gălăgioasă, frigărui și dansuri, ci este eveniment destinat celor deschiși pentru experiențe noi – o posibilitate de a cunoaște și practica lucruri noi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente