Evenimente la care să mergi în prima zi de vineri a lunii, 6 mai

3fe8de161cd614690df32bae3b4d4bb4
Foto: pinterest.com

Se apropie weekendul, iar odată cu el, și cele mai distractive evenimente în Chișinău. #diez îți recomandă câteva activități pe care ai putea să le faci în prima zi de vineri a lunii, 6 mai.

#1. Lectură publică cu Milena Michiko Flašar

Photo Credit: Facebook/Österreich-Lektorat USM‎

5 și 6 mai sunt marcate zilele Australiei în Republica Moldova. Cu acest prilej, vineri, începând cu ora 18:30, la Biblioteca Municipală B.P. Hașdeu se va desfășura Lectura Publică cu Milena Michiko Flašar, care va citi din romanul ei „Îl numeam cravată”.

 

#2. Spectacolul „Amorul dănţuie şi feste joacă” la Teatrul „Mihai Eminescu”

Photo Credit: cotidianul.ro

La ora 18:00, pe scena Teatrului Mihai Eminescu puteți vedea spectacolul „Amorul dănţuie şi feste joacă”, după William Shakespeare. Piesa este realizată în stil geto-dacic, sunt închegate 4 opere sheakesperiene, costume naţionale, muzică şi dansuri în stil naţional. Tema spectacolului: amor, glume, cântece şi dansuri. Un spectacol dinamic, vesel. Acţiunea se desfăşoară în scenă între două capete de berbeci – simbol al Soarelui, luminii, binelui (preluat de la geto-daci). Prețul unui bilet variază între 50 și 120 de lei și poate fi rezervat la 22 22-11-77.

 

#3. Spectacolul „Testamentul” la Teatrul „Luceafărul”

Photo Credit: luceafarul.md

Începând cu ora 18:00, pe scena Teatrului „Luceafărul”, puteți vedea „Testamentul – 1″ – o comedie cu un subiect „fierbinte” din realitatea imediată a acelor vremi, spectacolul se joacă în toti aceşti ani cu sala plină. Eroul principal, Pricoche Sâmbure, este un ţăran cu demnitate pe care nu-l poţi amăgi sau „cumpăra” cu promisiuni deşarte. Cei trei feciori ai săi, Iacob, Alecu şi Nichita, nu-i seamănă nici pe aproape. Sunt diferiţi, reprezintând un spectru mai larg al contemporanilor noştri – unii sunt hrăpăreţi, alţii au încercat să se acomodeze timpurilor, iar a treia categorie ăi reflectă pe rătăciţii politici. Bilete puteți rezerva la numărul de telefon 022 22-65-20.

 

#4. Concert de Muzică Live cu Helena Abegaz

Photo Credit: Tucano Coffee Moldova‎

Începând cu ora 20:00, la Tucano Coffe te poți distra pe ritmuri de muzică live împreună cu Helena Abegaz.
Vor fi hituri noi și vechi, câte ceva din pop, rock, dar și jazz. Muzică diversă și frumoasă, în versiune acustică: chitară, clape și voce la Tucano Coffee Brasil (str. Alexandru cel Bun, 91A).

 

#5. Pink Freud la Korovva

Photo Credit: Korovva

La cei 160 de ani de la nașterea minții celebre și luminoase a lui Sigmund Freud, cei de la Korovva organizează o serată dansantă, dominată de psihedelică și prog rock. Ești invitat, de asemenea, la discuții filosofice, savurând din băuturi tari, atmosferă colorată și surprize plăcute. Toate începând cu ora 22:00, la Korovva Club (str. Independenței 28).

 

#6. Funky Nights

Photo Credit: Facebook/Spălătorie‎

La ora 22:00, la Teatrul Spălătorie (str. Eminescu 72), se va da startul celui de-al III-lea sezon de atmosferă funky, alături de Fresh Sly și vibe-uri muzicale pozitive în stilurile voastre preferate. Fie că este vorba de Funk, Hip-Hop, Disco, R&B, Rock, sau Pop, „Funky Nights” e mai mult decât un eveniment – este deja o tradiție plăcută. Intrarea este 20 de lei, iar până la 24:00, beneficiezi de o reducere de 50% pentru shoturile de „Kakașca”.

 

#7. House Arrest with Odainiq! Police Fetish Party!

Photo Credit: allevents.in

Începând cu ora 23:00, Kira`s Club (str. Veronica Micle 7) vă invită la petrecerea HOUSE Arrest. Odainiq și Bernazitta vă vor ține în arest cu beaturi de house de la cele mai interesante labeluri. Intrarea este 30 de lei.

 

#8. Filmul „Căpitanul America: Război Civil” la Patria

Prăpădul stârnit de Ultron pe Terra face guvernele lumii să se întrebe dacă există vreo șansă să îi țină în frâu pe supereroi. O lege mondială îi obligă pe aceștia să se deconspire autorităților. Dacă Tony Stark susține legea, Căpitanul America crede că aceasta limitează libertățile individuale. Alți supereroi se aliază pozițiilor celor doi Răzbunători, iar curând se va ajunge la un război civil al supereroilor. Cine va învinge și cu ce preț? Orele proiecții peliculei le poți vedea pe patria.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente