Doi tineri din Orhei, arestați pentru furt. Prejudiciul estimat se ridică la aproape 70 mii de lei

izobrazhenhyjgyujie_viber

Forțele de ordine din Strășeni și Orhei au reținut pentru 72 de ore doi tineri, bănuiți de furturi din locuințe din s. Căpriana, raionul Strășeni.

Ca urmare a acțiunilor de investigații, oamenii legii au stabilit, că suspecții de 27 și respectiv 32 de ani din Orhei, pe parcursul zilei de 19 aprilie curent, prin efracție au pătruns în două gospodării din Căpriana, de unde ar fi sustras mijloace financiare și bijuterii din aur. Valoarea prejudiciului cauzat victimelor se estimează la 67.000 de lei.

Urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliile bănuiților, polițiștii au depistat și ridicat o parte din bunurile sustrase (bijuterii și bancnote în valută națională și internațională), provenite de pe urma comiterii furturilor.

Audiați de polițiști, suspecții și-au recunoscut vina, declarând că o parte din obiectele furate au fost amanetate. Ca urmare a verificărilor efectuate la o casă de amanet din or. Orhei, oamenii legii au depistat mai multe articole din aur, valoarea acestora fiind estimată la 14.000 de lei, care se presupune că ar fi fost sustrase.

Bănuiții nu sunt la prima abatere de la lege, anterior fiind judecați pentru excrocherii, comercializarea substanțelor narcotice, furturi și jafuri.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă amendă de la 6.000 la 20.000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la patru ani. Poliția continuă cercetările pentru stabilirea altor victime care ar fi avut de suferit în urma acțiunilor ilegale, comise de infractori.

 

izobrazhengfgdhie_viber

izobrazhenie_viber_1

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente