(video) Luna MAI a venit cu șase premiere cinematografice. Filme pentru toate vârstele

collage
Foto: Colaj #diez

Vin temperaturile mai mari (nu de azi), iar weekendurile petrecute în afara localităţilor vor fi din ce în ce mai numeroase, prin urmare scade şi numărul premierelor şi al evenimentelor cinematografice. Deşi cu un număr mai mic de filme noi decât în lunile anterioare, luna mai compensează cu producţii de anvergură, arătând că sezonul estival stă să înceapă. Iată mai jos recomandările cu privire la premierele lunii:

5 mai – Captain America: Civil War / Căpitanul America: Război civil (RUS, EN-RO SUB)

Regia: Anthony Russo, Joe Russo
Actori: Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Elizabeth Olsen
Gen film: Acţiune, SF, Thriller
Durata: 146 de minute

Prăpădul stârnit de Ultron pe Terra face guvernele lumii să se întrebe dacă există vreo șansă să îi țină în frâu pe supereroi. O lege mondială îi obligă pe aceștia să se deconspire autorităților. Dacă Tony Stark susține legea, Căpitanul America crede că aceasta limitează libertățile individuale. Alți supereroi se aliază pozițiilor celor doi Răzbunători, iar curând se va ajunge la un război civil al supereroilor. Cine va învinge și cu ce preț? Pentru mai multe detalii privind ora proiecțiilor, accesați site-ul cinematografului Patria.md.

12 mai – Our Kind of Traitor (RUS)

Regia: Susanna White
Actori: Ewan McGregor, Stellan Skarsgård
Gen film: Thriller
Durata: 107 minute

Acest film de spionaj de la John le Carre este despre un cuplu (Ewan McGregor și Naomie Harris), care ajunge printr-o înșelătorie să ajute la plecarea ilicită a unui oligarh rus (Stellan Skarsgård). Damian Lewis (serialul Homeland) joacă, de asemenea, în film, iar regia e semnată de Susanna White. Pentru mai multe detalii privind ora proiecțiilor, accesați site-ul cinematografului Patria.md.

12 mai – The Angry Birds Movie / Angry Birds – Filmul 3D (RUS, ROM)

Regia: Clay Kaytis, Fergal Reilly
Actori: Jason Sudeikis, Josh Gad, Danny McBride
Gen film: Acţiune, Animaţie, Comedie
Durata: 97 de minute

Puţini sunt cei care nu au jucat măcar un nivel al popularului joc Rovio, prin urmare potenţialul de public al acestei animaţii este impresionant, deşi filmul pare mai degrabă făcut pentru copii decât pentru adulţi. Un paradis tropical al păsărilor este afectat de sosirea navei porcilor, fascinanţi datorită tehnologiilor lor bizare, dar cu intenţii ce vor deveni curând evidente: şterpelirea delicioaselor ouă ale păsărilor. Când ouăle dispar ca prin minune, pică pe umerii descurcărețului Red (Jason Sudeikis), a partenerului său de nădejde Chuck (Josh Gad) și a explozivului Bomb (Danny McBride) să le recupereze… Pentru mai multe detalii privind ora proiecțiilor, accesați site-ul cinematografului Patria.md.

19 mai – X-Men: Apocalypse (RUS, EN-RO SUB)

Regia: Bryan Singer
Actori: James McAvoy, Jennifer Lawrence, Michael Fassbender, Oscar Isaac, Sophie Turner
Gen film: Acţiune, Aventuri, Fantastic, SF

După succesul obținut cu X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST, regizorul Bryan Singer urcă pe noi culmi franciza, cu X-MEN: APOCALYPSE, în care protagoniștii X-Men se luptă cu puternicul mutant original – Apocalypse. În 1983, invincibilul și nemuritorul Apocalypse este eliberat, după ce a fost îngropat timp de mai multe milenii. Furios că semenii săi nu mai sunt priviți ca niște zei, Apocalypse adună o echipă de mutanți puternici, inclusiv pe descurajatul Magneto, pentru a distruge lumea și a crea o nouă ordine mondială, peste care să domnească. Pentru a pune capăt drumului către distrugere al lui Apocalypse, Raven (Jennifer Lawrence) și Profesorul X (James McAvoy) conduc o echipă de tineri X-Men într-o bătălie memorabilă cu un inamic aparent de neoprit. Pentru mai multe detalii privind ora proiecțiilor, accesați site-ul cinematografului Patria.md.

26 mai – Alice Through the Looking Glass / Alice În Țara Oglinzilor (RUS, EN-RO SUB)

Regia: James Bobin
Actori: Mia Wasikowska, Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway
Gen film: Aventuri, Familie, Fantastic

Deşi nimeni nu se aştepta, Alice în Ţara Minunilor a reuşit să depăşească un miliard de dolari încasări globale. Prin urmare, compania Disney a investit o nouă sumă impresionantă în acest sequel inspirat de scrierile aceluiaşi Lewis Carroll. Mia Wasikowska, Johnny Depp, Helena Bonham Carter şi Anne Hathaway revin în rolurile din primul film, lor adăugându-li-se Sacha Baron Cohen în rolul unui nou personaj, Timpul, din cauza acţiunilor căruia Pălărierul cel Nebun ar putea muri. Ca să-şi salveze prietenul, Alice se aruncă într-o superaventură în minunata ţară magică. Regizor este James Bobin (Muppets Most Wanted). Pentru mai multe detalii privind ora proiecțiilor, accesați site-ul cinematografului Patria.md.

26 mai – Warcraft / Warcraft. Începutul (RUS)

Regia: Duncan Jones
Actori: Travis Fimmel, Paula Patton, Clancy Brown, Ben Foster
Gen film: Acţiune, Aventuri, Fantastic
Lupte cumplite zguduie planeta Azeroth, căci oamenii trebuie să înfrunte orcii pentru a înclina o dată și pentru totdeauna balanța unei confruntări milenare. Oamenii se unesc în Alianța condusă de Anduin Lothar (Travis Fimmel), un erou de război care a sacrificat totul în luptă. Cu regele Llane Wrynn și regina Taria de partea sa, Anduin trebuie să facă tot ce-i stă în puteri pentru ca omenirea să câștige războiul. De cealaltă parte a baricadei se află Orgrim, liderul Hoardei de orci, și el dispus să sacrifice totul pentru a-și salva poporul și familia de la dispariție. Orgrim se va dovedi un redutabil inamic în războiul ce va schimba o dată și pentru totdeauna Azeroth. Pentru mai multe detalii privind ora proiecțiilor, accesați site-ul cinematografului Patria.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente