Recomandări de evenimente pentru joi, 5 mai

1
Foto: bhmpics.com

Este prima joi din luna mai. De obicei, zilele de joi le petrecem la serviciu. Dacă, totuși, aveți ocazia să nu fiți la muncă în această zi, nu ezitați să o petreceți la unul din evenimentele desfășurate în prima parte a zilei, recomandate mai jos. Seara o puteți rezerva pentru training-uri, expoziție sau seminare, tot ce vă poate face ziua mai utilă.

# Pre Finala Cupei Antreprenoriatului Rural de la ora 10.00 la ZIPHouse

Mâine alegem cele cinci echipe finaliste în cadrul Cupei Antreprenoriatului Rural. Fiecare echipă va prezenta un pitch care va dura circa 3 minute și va mai avea la dispoziție încă 3 minute pentru întrebări. Pentru înregistrare, completați formularul de la acest link. Mai multe informații aflați pe pagina de Facebook.

# Ceremonia de deschidere a expoziției cu ocazia aniversării nașterii și morții lui Henryk Sienkiewicz la Biblioteca Națională la ora 12.30

Joi va avea loc expoziția organizată cu ocazia celei de-a 170-a aniversări a nașterii și împlinirii a 100 de ani de la moartea lui Henryk Sienkiewicz, laureat al premiului Nobel. Evenimentul se va desfășura la Biblioteca Națională din Chișinău. Cu această ocazie, în sala de conferințe a bibliotecii, vizitatorii vor viziona filmu „Quo vadis” care durează 2 ore și 40 de minute. Informații mai multe aflați pe pagina de Facebook a evenimentului.

# Instalarea monumentului pentru un câine comunitar / Monument for a community dog, 5 mai 2016 ora 18.00

Monumentul pentru un câine comunitar va fi instalat joi, 5 mai 2016, cu începere de la ora 18.00 în scuarul Colina Pușkin, care se află în Chișinău, la intersecția str. Colina Pușkin cu str. Buna Vestire.
Instalarea machetei are drept scop prezentarea conceptului monumentului și lansarea unei platforme de discuții despre tema animalelor fără adăpost din Chișinău. La discuție vor participa autorii proiectului.

Lucrarea a fost concepută sub forma unui mesaj critic adus societății antropocentrice, din care rezultă și forma sa estetică – un cap de câine urcat pe un pedestal, după modelul monumentelor dedicate unor personalități de vază, instalate la indicația autorităților, pe care le găsim deja în oraș – gândită astfel încât să-i confere putere nu doar pentru a sensibiliza locuitorii privind problema animalelor fără adăpost, dar și de a schimba modul de percepere a animalelor în sine, ființe similare nouă. Mai multe detalii despre proiect aflați pe pagina de Facebook a acestuia.

 

# „Lecția mea de maternitate” cu Nata Albot la ora 18.00 la Summits Events

Sunt 12 ani de când Nata Albot a devenit mamă. Experiența acumulată în acești ani va fi transmisă altor mămici care vor veni la acest eveniment. Timp de trei ore Nata va încerca să povestească mai multe lucruri despre creșterea copiilor și despre provocările maternității. Beneficiarul acestui eveniment este proiectul Arterapia. Biletele pot fi procurate prin iticket.md. Accesați pagina de Facebook a evenimentului pentru a afla mai multe informații.

# Training despre ceea ce reprezintă un mentor, de la ora 18.00 la ADVIT Moldova

Joi, la ora 18.00 sunteți invitat la o întâlnire specială pentru a discuta despre Mentor. Fie ați fost până acum un mentor activ pentru cineva, fie intenționați să o faceți sau nu ați avut încă ocazia de a exersa acest lucru, dar sunteți interesat de subiect, în cadrul evenimentului aveți ocazia să fiți inițiat în acest domeniu.

La întâlnire veți avea ocazia să aflați despre anumite bune practici în domeniu, veți putea face schimb de experiență și veți putea adresa întrebări despre acest subiect. Mai multe aflați pe Facebook.

 

# Antrenament pentru biciclete pentru Velo Hora alături de Sporter cu începere la ora 18.30 în Parcul „Valea Morilor”

Sporter te invită joi la o plimbare cu bicicleta pentru a te antrena. La acest antrenament sunt așteptați cicliștii profesioniști, cicliștii începători, dar și doritorii de a parcurge cu bicicleta o distanță de 15 km.

Exercițiul va dura circa 90 de minute. Punctul de întâlnire este parcarea de lângă Aventura Parc. Tura va fi monitorizată de către cicliștii Andrei Vrabie și Victor Carțîn. Mai multe detalii despre eveniment puteți afla accesând pagina de Facebook a acestuia.

 

# Evenimentul marca Chisinau Toastmasters Meeting de la ora 18.30 

Toastmasters este o organizație educațională, care se concentrează pe oferirea experienței în comunicare și leadership. La fiecare întâlnire circa jumătate de oră oamenii comunică mai întâi și află mai multe informații despre Toastmasters. Astfel, joi are loc o altă întâlnire marca Toastmasters. Începerea evenimentului propriu-zis este la ora 19.00, odată cu discursul de deschidere al președintelui organizației. Aflați pe Facebook mai multe despre eveniment.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente