Iată care sunt localitățile care vor beneficia de 11 milioane de lei pentru iluminarea stradală

ena-dis-eurw-energeiaka-erga-se-dimosia-ktiria.w_hr
Foto: thetoc.gr

Consiliul de administrare a Fondului pentru Eficiență Energetică (FEE) a aprobat în cadrul ședinței de astăzi spre finanțare opt proiecte ce țin de iluminatul stradal. Suma estimativă a acestora este evaluată la circa 11 milioane de lei, dintre care 25 la sută va fi acoperită de beneficiari, iar restul de FEE.

Potrivit viceministrului Economiei, Valeriu Triboi, implementarea proiectelor de eficiență energetică este una din prerogativele Guvernului Republicii Moldova, care și-a asumat drept obiectiv dezvoltarea unui parteneriat durabil de colaborare cu sectorul privat pentru cofinanțarea proiectelor de investiții în vederea creșterii eficienței energetice şi valorificării surselor de energie regenerabilă.

În urma deciziei de astăzi a Consiliului de administrare a FEE, de finanțare vor beneficia primăriile satelor Olișcani și Șestaci din raionul Șoldănești, Speia din Anenii Noi, Frumușica și Chioselia Mare din Cahul, Corlăteni din raionul Râșcani, precum și primăriile din orașele Călărași și Nisporeni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente