Echipa USMF „Nicolae Testemițanu” a devenit Campioana Națională la Futsal

cnufutsafinal-1

Echipa Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” s-a situat pe primul loc în campionatul Republicii Moldova la futsal, cucerind astfel titlul de campioană națională. Partida decisivă a fost disputată în compania formației Academiei de Poliție „Ștefan cel Mareˮ a MAI, care nu suferise nicio înfrângere până la duelul hotărâtor.

Suporterii, care au umplut sala Complexului Sportiv Universitar de la Mălina Mică, au urmărit un adevărat spectacol al măiestriei sportive. Ambele formații au demonstrat o bună pregătire și au avut o prestație pe măsură, se menționează pe site-ul instituției de învățământ.

Prima repriză s-a încheiat cu egalitate (2-2), astfel că partea finală se anunța a fi intensă. Tinerii au luptat cu toate forțele și, în ultimă instanță, au ieșit învingători. Victoria, obținută cu scorul general 2-1, le-a adus titlul suprem de campioni ai Republicii Moldova la futsal. Golurile echipei universitare au fost înscrise de Yusuf  Sanalla (2) și Hasan Dalashen, desigur, cu aportul coechipierilor.

Cei care au asigurat succesul sunt: Ion Vacula (căpitanul echipei), gr. M1125; Andrian Bețișor, gr. M1131; Artiom Artiomov (portar), gr. S1509, Vadim Lazari, gr. M1126; Iurie Tarpan, gr. M1412; Mihai Ababii, gr. M1402; Ștefan Ciorici, gr. M1119; Abu Ras Muhamed, gr. M1141, Hasan Dalasheh, gr. S1302; Yusuf Sanalla, gr. M1351; Eugen Arseni, gr. M1333. Un merit aparte pentru această victorie îi aparține și antrenorului echipei noastre – Mihail Cojocaru.

cnufutsafinal-6

Ion Vacula: „Dragostea pentru fotbal mi s-a transmis de la tatăl și de la fratele meu. Acest joc pentru mine înseamnă viață. Reușesc să îmbin utilul cu plăcutul, studiile cu sportul. E păcat, în asemenea condiții, să nu practici sportul. Am un sentiment de mândrie că mediciniștii sunt cei mai tari”.

Artiom Artiomov: „Studiile grele ne fac să dozăm astfel timpul ca să reușim și la studii și la sport. Ca portar mă strădui să demonstrez reacție, operativitate și curaj. Important e să nu te temi de minge”.

Mihail Cojocaru, antrenor: „Sunt satisfăcut de faptul că antrenamentele – munca noastră s-a încununat cu succes. Fotbalul este un joc de echipă, iar toții băieții au fost la înălțime. Aduc profunde mulțumiri administrației USMF „Nicolae Testemițanu”, personal rectorului Ion Ababii, pentru condițiile excelente create. Avem la dispoziție complexuri sportive ce pot găzdui turnee la cel mai înalt rang”.

În final, pe locul 2 s-a clasat Academia de Poliție „Ștefan cel Mare” a MAI , iar pe 3 – echipa USM. În cadrul festivității de premiere, conducerea Federației Sportului Universitar a înmânat formației USMF „Nicolae Testemițanuˮ cupa specială și diplome de gradul I și II echipelor – Academiei de Poliție „Ștefan cel Mareˮ a MAI și USM.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente