Dacă ai până la 20 de ani, atunci poți participa gratuit la Tabăra de Vară de Jocuri Intelectuale 2016

2015_Jocul_Enigma

În perioada 2–9 iulie 2016, la Vadul lui Vodă, va fi organizată ediția aniversară — a X–a ediție — a Taberei de Vară de Jocuri Intelectuale. Tabăra de Vara de Jocuri Intelectuale este un eveniment organizat de Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale (CMJI) la sfârșit de an școlar, pentru tinerii cu vârsta între 15 și 20 ani.

În programul taberei sunt incluse diverse activități instructiv-distractive, precum jocurile de roluri, jocurile de echipă, jocurile individuale, competiții de Ce? Unde? Când?, Brain Ring, Trivia Quiz, Match, Banalități și multe altele.

În urma participării la Tabăra de Vară, elevii își vor lărgi bagajul de cunoștințe și vor fi capabili să analizeze diferite probleme cotidiene din mai multe perspective. De-asemenea, vor avea posibilitatea să socializeze cu alți tineri cu aceleași interese ca și ei. Prieteniile care se formează în cadrul taberei durează de obicei și mult timp după finisarea acesteia.

Pe parcursul săptămânii se pune un accent deosebit pe dezvoltarea abilităților de lucru în echipă și analiza complexă a întrebărilor. Mulți dintre absolvenții taberei formează împreună cu prietenii echipe și participă și în cadrul altor activități organizate de CMJI.

În decursul celor 9 ani de la prima ediție a Taberei, la aceasta au participat peste 500 de tineri din Republica Moldova și, mai recent, din România.

Participarea la această ediție este gratuită, datorită suportului Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova și a partenerilor evenimentului — Orhei-Vit S.A., Veka, Editura Cartier. Participanții, în număr de 48, urmează a fi selectați în baza formularelor completate pe pagina Clubului – www.cuc.md.

Tabăra este organizată de membrii și voluntarii Clubului Moldovenesc de Jocuri Intelectuale, cu scopul cultivării erudiției, creativității și a spiritului de echipă în rândurile tinerilor.

Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale este o organizație ne-guvernamentală care reprezintă interesele unei comunități de tineri inteligenți. Clubul există din anul 2000 și pe parcursul celor șaisprezece ani de existență a reunit sute de elevi, studenți și tineri absolvenți în concursurile intelectuale organizate cu regularitate. Astăzi Clubul implică în activitățile sale circa 60 de echipe, adică peste 250 de membri activi, de toate vârstele, dar mai ales liceeni și studenți.

 

2015_Jocul_Team_engineering_2

2015_Ceremonia_de_inchidere_a_taberei_1

2015_Ceremonia_de_inchidere_a_taberei_2

2015_Jocul_Ce_Unde_Cand

2015_Jocul_Match

2015_Jocul_sah

2015_Jocul_Team_engineering_1

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente