Pentru cei care-l așteaptă: Focul haric ajunge la Chişinău între orele 19.00 şi 20.00

haric1
Foto: www.realitatea.md

Delegaţia condusă de Mitropolitul Vladimir vine în această seară, 30 aprilie, de la Ierusalim, aducând focul haric care va fi împărţit preoţilor şi credincioşilăr între orele 19.00 şi 20.00.

Mitropolia Moldovei informează că în câteva zile de aflare în Israel, Mitropolitul a vizitat câteva locuri sfinte, după care s-a întâlnit cu Preafericitul Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului. Vlădica Vladimir a luat parte la săvârşirea Prohodului Domnului şi va fi prezent la procesiunea de preluare a focului haric. Sfinţenia va putea fi preluată din scuarul Catedralei Mitropolitane, transmite IPN.

De asemenea, focul haric în premieră ajunge şi la trei comunităţi de moldoveni din Italia. Începând cu orele 22.00, către ziua Învierii lui Iisus Hristos, credincioşii din trei parohii creştin-ortodoxe din Italia vor primi Lumina Sfântă adusă direct de la Ierusalim. Creştinii ortodocşi din oraşul Vicenza vor avea posibilitatea nu numai să se bucure de Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim, dar şi să se închine la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Hârbovăţ.

Focului haric va fi dus la Biserica „Sf. Ierarh Nicolae” din oraşul Vicenza, la Biserica „Sf. Treime” din oraşul Fidenza şi la Biserica „Sf. Cuv. Xenia” din oraşul Reggio Emilia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente