Doi tineri moldoveni au lansat o platformă ce te ajută să-ți plănuiești vacanța

map-455769_640
Foto: geniustravel.ro

Doi tineri moldoveni, Iurie Filipschi şi Iacob Nicolaev au fondat un startup ce se bazează pe un serviciu ce economiseşte timpul şi banii celor ce sunt în căutarea odihnei la mare/la munte. Tot ce trebuie să faci este să accesezi o platformă și să completezi un scurt formular.

Ajut.md a fost creat în urma competiției europene de startupuri Rijeka Startup Camp 2015, în urma căreia cei doi tineri au devenit finaliști.

Ideea centrală este ca oricine utilizează serviciul să poată găsi în timp record oferta potrivită pentru sine în ceea ce ține de odihna pe care și-o dorește. Astfel, nu veți mai fi nevoiți să sunaţi la toate agenţiile de turism în căutarea celei mai bune oferte – e destul să plasaţi cererea pe site-ul respectiv, indicând ţara unde doriţi să vă odihniţi, confortul necesar şi bugetul de care dispuneţi. În cel mai scurt timp veţi primi cele mai potrivite oferte de la agenţiile de turism conform cerinţelor indicate.

 

ajut

„La început a fost ideea unui serviciu complex, unde fiecare poate să-şi găseacă specialistul de care are nevoie: instalator a tehnicii sanitare/tencuitor/electrician/fotograf/muzicanţi, etc. Însă după discuţii cu mentorii din SUA şi Europa prezenţi la concurs, am înţeles că trebuie să ne axăm pe un segment anumit și am ales turismul”, spun tinerii.

Plasând cererea pe site, fiecare turist alege şi metoda de comunicare – prin aplicațiile de mesagerie: Whatsapp/Viber/Telegram sau prin e-mail. După ce cererea este plasată, aceasta este expediată agenţiilor, care la rândul lor aleg cele mai interesante oferte. Din toate ofertele, sunt alese cele mai potrivite după preţ şi confort şi sunt expediate persoanei care a apelat la serviciile ajut.md. După ce el alege oferta care-i place cel mai mult, administratorii site-ului îi expediază contactele agenţiei care are această foaie de odihnă. Utilizatorului nu-i rămâne decât să se deplaseze la agenţia de turism şi să o procure.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente