#diez alege Președintele: Pe ultima sută de metri, Leancă iese în fața lui Plahotniuc

finalacollage

Timp de o săptămână, 28 martie – 3 aprilie, cititorii #diez pot alege candidatul preferat pe care îl văd ca Președinte al Republicii Moldova. În această săptămână e marea finală.

În finală s-au calificat Iurie Leancă și Vladimir Plahotniuc. Până a ajunge în finală Iurie Leancă i-a depășit pe Oleg Brega și pe Maia Sandu, iar Vladimir Plahotniuc i-a întrecut pe Renato Usatâi și Iurie Roșca.

Iurie Leancă vs Vladimir Plahotniuc 263 – 222

Pentru a susține candidatul preferat până pe 3 aprilie, ora 23:59, votați-l aici: #diez alege Președintele.

Contextul campaniei

Noi chiar avem o regulă – nu mai mult de 10% din știri să fie politice. În timp ce alte site-uri există doar pentru spam politic, noi vă oferim mai multe Oportunități, Evenimente, Educație, Cultură și Călătorii. Timp de trei ani ne-am ținut de această regulă și nu o vom schimba.

În același timp, suntem o componentă activă a societății și nu putem ignora faptul că problemele majore din Moldova sunt create de politicieni. Și în elita politică deseori ajung populiști incompetenți datorită votului iresponsabil al cetățenilor. De aceea, în preajma alegerilor președintelui, ne-am propus să facem o campanie de sensibilizare pentru tinerii din Moldova – #diez alege Președintele. Peste 90% din cetățeni își doresc să aleagă președintele prin vot direct. Chiar și Curtea Constituțională a decis asta. Deputații și partidele însă nu doresc acest lucru și vor alege iarăși o figură comodă din culise.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente