Atenție elevi! Concurs pentru selectarea noii componențe a Consiliului Național al Elevilor

8250_1709563245924385_7083595425390671730_n
Foto: Facebook / Consiliul Naţional al Elevilor

Elevii din învățământul preuniversitar, clasele a IV-a a XI-a, sunt invitați să participe la concursul pentru selectarea noii componențe a Consiliului Național al Elevilor (CNE), care urmează să activeze pe parcursul anului de studii 2016 – 2017.

Viitorii membri ai CNE vor fi aleşi de o comisie de concurs instituită de Ministerul Educației. Candidaturile membrilor vor fi propuse de către structurile de autoconducere şcolară ale elevilor (consiliul elevilor, senatul școlar etc.) din instituțiile de învăţământ general (gimnazii, licee).

Dosarul candidaților la concurs va include următoarele acte: CV-ul candidatului; acordul informat al părintelui/îngrijitorului; o scrisoare de motivație din partea candidatului; procesul-verbal al ședinței organului de autoconducere al elevilor din instituția de învățământ; angajamentul scris din partea directorului instituției privind accesul la computer, internet și imprimantă. Dosarul va fi transmis pe adresa de mail [email protected] până la data de 15 mai 2016.

CNE a fost înființat în 2013. Membrii CNE sunt aleși pe termen de un an școlar și se convoacă trimestrial, în timpul vacanțelor școlare, pentru a discuta cu angajații şi conducerea Ministerului Educației, precum și cu reprezentanți ai altor structuri de stat, despre dificultățile cu care se confruntă, în special cele ce ţin de relevanța şi calitatea educației.

Scopul CNE este de a asigura dreptul la opinie și libera exprimare a elevilor, precum și dreptul de participare la procesul decizional. Prin intermediul CNE, Ministerul Educației are posibilitatea să obțină informații din prima sursă despre problemele sistemului de învățământ. În același timp, Consiliul constituie o platformă prin care elevii pot să-și facă vocea auzită referitor la toate aspectele ce țin de activitatea instituțiilor de învățământ. CNE este un mecanism prin care conducerea ministerului consultă opinia elevilor privind elaborarea politicilor educaționale.

Activitatea consiliului are loc pe lângă Ministerul Educației și este susținută de Centrul Republican pentru Copii și Tineret – Artico. Un consiliu similar există și pentru elevii din învățământul profesional.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente