Lista food bloggerilor din Moldova pe care ar fi gustos să-i urmăriți

20130202-omleta-cu-verdeata-08
Foto: PC: Povești gustoase

Mâncarea este o parte vitală din viața noastră și, în același timp, mâncarea nu e politică în Moldova, de aceea echipa #diez a încercat să găsească cei mai buni bloggeri culinari de la noi.

Povești Gustoase (click pe denumire)

 

Povești Gustose este blogul lui Dinu Castraveț care pur și simplu e îndrăgostit de mâncare. Motoul blogului este: „Toate drumurile duc la mâncare”.

„M-am prins la ideea că mulți prieteni îmi reproșează -„tu, băi, cu blog culinar, și nu vii în fața rugului pioneresc cu rețete sofisticate, nu ne delectezi cu meniuri versate, nu ne faci să ne spargem gurile în salivă”. Și le zic – nu. Explic de ce: la natură eu merg pentru oportunitatea de a face ceva, ce nu pot face acasă: să tai lemne, să mă hodinesc, să mănânc ce gatesc alții, dar, de fapt, înțeleg că această atitudine își are rădăcinile într-un perfecționism localizat”, scrie Dinu pe blog. Pagina de Facebook: Povești Gustoase.

Blog Epicurian (click pe denumire)

 

Utilizarea modernă a termenului Epicurism se referă adesea la aprecierea mâncării bune (gourmet) și a luxului.
Scopul filosofiei lui Epicur este plăcerea pe termen lung, marcată de seninătate și cumpătare, moderare, mai degrabă decât obținută prin răsfățare.

Doi epicurieni, Elena Madan si Marcel, alias ELMA, un bucatar si un fotograf amator, au decis să împărtășească lumii viziunea lor despre plăcerile gustative și vizuale. De consumat fără moderație. Pagina de Facebook: Blog Epicurian.

Cook is Good (click pe denumire)

 

PC: Iana Perlova

Cook is Good este unul din puținele bloguri din Moldova care este bilingv (rusă și engleză) și este întreținut de către Iana Perlova (Profil de Facebook).

„Now this is not something I have been planning to do since I was little, it really awakened about a year ago and I cannot say I already know everything about cooking, more like barely something. I have a degree in English language and literature but work in a whole other domain. Nevertheless cooking is something I really love doing and I hope you will love this too with or without help of this website”, scrie Iana pe Cook is Good.

Valerie’s Food (click pe denumire)

 

„Rețete ușor de preparat și gustoase din bucătăria tradițională și internațională. Decorații în stil modern, vintage și în dependență de sezon. Vesela o aleg cu atenție sporită, pentru a evidenția culoarea și forma preparatelor culinare, iar pozele sunt realizate în exclusivitate de mine”, scrie Valeria despre blog.

„Este un proiect relizat de către mine și Maxim (logodnicul meu). L-am lansat la data de 10 mai 2015 pe Facebook, după care am înțeles că avem nevoie de ceva mai mult și am lucrat zi și noapte pentru a lansa site-ul oficial „Valerie’s Food”, mai adaugă Valeria. Pagina de Facebook: Valeries Food.

Gustoșel (click pe denumire)

 

Blogul este scris de Ceslava, o moldoveancă stabilită cu traiul în Japonia.

„De la început aș vrea să precizez că blogul acesta se adresează în special amatorilor, care doresc să prepare o mâncare delicioasă, sănătoasă și ușor de făcut acasă în bucătărie, cât și să învețe a o servi frumos. Vă propun o plimbare printre diferite rețete, arome, gusturi și imagini culinare din bucătăria mea şi de asemenea, sunt foarte deschisă la toate sugestiile și sfaturile voastre. Pozele sunt neprofesioniste, dar promit ca voi da mai multă atenție acestui aspect pe viitor”, scrie Ceslava pe blogul ei. Pagina de Facebook: Gustoșel.

Gusturi și Culori (click pe denumire)

 

Autoarea acestui blog este Sorina Nidelcu, o tânără din Moldovan stabilită în Franța. „Îmi zice Sorina și sunt din Moldova. Aceasta e lumea mea colorată și plină de gusturi. Rețetele pe care le prezint aici sunt variate, pentru toate gusturile, inspirate din cărți, de pe net sau inventate de mine. Fotografia este pasiunea mea. Pe lânga această activitate captivantă îmi place și să gătesc câteodată. Pozele puse aici sunt făcute de mine”, scrie Sorina pe blogul său. Pagina de Facebook: Gusturi și Culori.

Bucătăresele (click pe denumire)

 

Bucataresele.md este un blog culinar educativ pentru toți cei pasionați de gătit! „Viziunile mele referitor la mâncare și gătit au fost influențate de Jamie Oliver și Julia Child, care m-au convins că oricine poate găti și că e nevoie doar de multă voință”, scrie Ana, autoarea blogului. Misiunea noastră e să ne creăm o cultură culinară bogată, să învățăm în fiecare zi ceva nou și să fim o sursă de inspirație în bucătărie. Pagina de Facebook: Bucătăresele.md.

Magia din Bucătărie (click pe denumire)

 

„Am creat acest blog culinar pentru a împărtăși cu voi pasiunea mea de a găti. Mă numesc Laureana, am început a găti de aproape patru ani, mai bine zis de când m-am căsătorit. Acum simt că pasiunea mea prinde aripi și primesc din ce în ce mai multă plăcere, satisfacție din tot acest proces. Nu am studii în domeniul bucătăriei, dar rolul de mamă mi-a găsit această pasiune ascunsă undeva prin inima mea. Pentru voi, dragii mei, voi scrie rețete simple, dar în același timp gustoase, particulare și pe gustul fiecăruia. Și nu uitati „Omul trebuie să mănânce pentru a trăi, nu să trăiască pentru a mânca”, scrie Laureana pe blogul ei. Pagina de Facebook: Magia din Bucătărie.

Planeta Mami/ Bucătăria Copiilor (click pe denumire)

 

Planeta Mami

Natalia are un blog unde scrie despre copiii săi, unde are și o categorie despre mâncare. „Sunt Natalia, mămică a doi copii curioşi și foarte activi. Planeta Mami este locul unde împartășesc ideile de jocuri care stimulează curiozitatea, hohote și creativitate, reţete sănătoase pentru bebeluși și mofturoșii la mâncare, dar și istorii reale de parentaj”, scrie Natalia Madan. Pagina de Facebook: Planeta Mami.

Lista se actualizează. Dacă mai știți bloggeri culinari din Moldova, puneți linkul în comentarii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
Mai citește
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente