Usatîi: „Decizia Curții Constituționale a fost luată pentru ca să nu devin președinte”

renato1111
Foto: PC: today.md

Întrebat despre decizia de vineri, 4 martie, a Curții Constituționale, președintele „Partidului Nostru” a spus că a fost o decizie politică pe care au încercat să o interpreteze ca pe una juridică.

„Toți juriștii cu care am discutat, am discutat și cu mai mulți parteneri de dezvoltare, inclusiv acest subiect, toți ca unul spun că această decizie a fost luată concret împotriva mea, deoarece s-a modificat doar o singură parte din articolul 78”.

„Dacă ne întoarcem cum a fost până în anul 2000, era scris clar că orice persoană, nu mai tânără de 35 de ani, poate fi președinte al Republicii Moldova. Au văzut că am 37 de ani, nu pot candida. Plahotniuc doar a încercat să-i facă un drum curat, așternut cu covoraș, lui Dodon ca să ajungă președintele țării. Este clară combinația genul Plahotniuc-Dodon, Dodon-Plahotniuc, cum a fost și în noiembrie 2014, când Dodon cu lacrimi la ochi a ieșit și a spus că nu-i de acord că noi am fost eliminați. Dar nu e clar unde era să fie astăzi Dodon dacă nu am fi fost scoși din cursă cu câteva zile înainte de alegeri în 2014”, a declarat Renato Usatîi.

„Decizia Curții Constituționale încă odată a demonstrat că în Republica Moldova există un singur personaj care le dictează cetățenilor cum să trăiască, cum să fie ales președintele, ce are dreptul să facă președintele și ce nu are dreptul să facă. Tot această curte a mai decis că practic nu mai avem nevoie de Parlament. Deci, sub propria răspundere a Guvernului, Guvernul face ce dorește, nu mai are nevoie să treacă prin Parlament”, a conchis președintele „Partidului Nostru”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
Mai citește
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente