Zece recomandări de evenimente pentru ziua de vineri, 4 martie

picnic
Foto: Article from honeychurch.tumblr.com

Vinerea aceasta ai grijă să-ți închei toate treburile până seara, ca apoi să înceapă distracția bine meritată. Vezi mai jos ce evenimente ți-am pregătit pentru ziua de 4 martie.

#1. Chișinău 4

Ce presupune el? Este o acțiune prin care se urmărește descoperirea orașului Chișinău. Deși s-ar părea că se cunosc cele mai frumoase locuri din acest oraș, există o sumedenie de spații lipsite de atenția trecătorilor. Fie din lipsă de timp, grabă sau alte motive, de cele mai deseori nu observăm frumosul în care e îmbrăcat orașul Chișinău. Vom surprinde prin poze arhitectura clădirilor, oamenii deosebiți, interesanți și colorați, dar și vom face poze locurilor noi descoperite în perioada de desfășurare a proiectului. Detalii în eveniment.

 

#2. Bienala Internaţioală de Gravură Contemporană „IOSIF ISER” la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei, ora 15.00

Expoziția prezintă o selecție de 42 de lucrări a celei de-a XI-a ediţii a Bienalei Internaţionale de Gravură Contemporană „Iosif Iser” organizată de Muzeul Judeţean de Artă Prahova ,,Ion Ionescu Quintus” din Ploieşti. Ediţia a XI-a a adunat aproape 400 de lucrări din peste 40 de ţări (România, Africa de Sud, Argentina, Austria, Belarus, Belgia, Brazilia, Bulgaria, Canada, Cehia, China, Columbia, Coreea de Sud, Croaţia, Danemarca, Egipt, Franţa, Germania, Grecia, Indonezia, Iran, Israel, Italia, Japonia, Lituania, Macedonia, Mexic, Moldova, Muntenegru, Peru, Polonia, Rusia, Serbia, Spania, SUA, Taiwan, Thailanda, Turcia, Ucraina, Ungaria etc.), aparţinând unui număr de 236 de artişti.
Informații suplimentare: www.tinyurl.com/ISER-MNAM-2016

 

#3. Information Session: Find more about Founder Institute la Dreamups Innovation Campus, ora 18.15

Founder Institute este unul dintre cele mai mari acceleratoare de start-upuri din lume, iar acum acesta va fi lansat în premieră și în Chișinău.
Founder Institute este un program de accelerare part-time care durează 4 luni și care promovează ideea că cel mai bun mod de a învăța este de a aplica și de a implementa ideile de afaceri. Programul cuprinde sesiuni săptămânale și sarcini individuale, astfel ca la final, absolvenții acestuia să devină fondatori de companii. La 18:15, la Dreamups Innovation Campus, Uzinelor 1, MD-2023 Chisinau, Moldova, detalii în eveniment. 

 

#4. Noaptea cărților deschise: program prelungit, reduceri de 50 la sută, premiul Om de cuvânt 2016

Vineri, 4 martie crt, editura Cartier împlinește 21 ani. Suntem mari. Cu această ocazie în Librăriile Cartier va avea loc Noaptea Cărților Deschise, ediția a VII-a. ărțile Cartier se vor vinde la jumătate de preț (Librăria din Centru, bdul Ștefan cel Mare nr.126 și Librăria din Hol, str. București nr.68). Librăriile vor avea un program prelungit: de la ora 9.00 până la ora 23.00. Programul va conține, începând cu ora 18.15: Decernarea Premiului Om de Cuvânt 2016. Omul de Cuvânt 2016 va fi ales din cei cinci finaliști în seara de vineri, 4 martie, la Librăria din Centru. Nominalizări: Vasile Romanciuc, poet; Eugen Lungu, critic literar; Stela Popa, prezentatoare TV; Mircea V.Ciobanu, scriitor; Dorin Recean, om de afaceri. Laureații Om de cuvânt: Vladimir Beșleagă (2013), Maria Șleahtițchi (2014), Lucia Țurcanu (2015). Cărțile se vor vinde în limita stocului disponibil. Detalii pe Facebook. 

 

#5. Gala Turismului Republicii Moldova

Acest proiect are drept scop promovarea turismului autohton la nivel național, prin stimularea participării cetățenilor RM la viața de zi cu zi a industrie turismului. La Teatrul Eugene Ionesco la ora 19:00, detalii în eveniment.

 

#6. POP THE PARTY

În seara de vineri, 4 martie, ești invitat să celebrezi împreună cu Korovva! Întrucât pop art-ul ocupă un loc important în cultura internațională (și deja națională), Korovva adună în sine cele mai colorate și (ne)armonioase elemente, muzica bună și cele mai ingenioase cocktailuri pentru ca tu să te simți bine! Petrecăreții se vor delecta cu șampanie, iar cele mai nebunatice bufnițe vor servi cele mai cu grade (și besplatnâe!!!) shoturi începând cu miezul nopții. Te așteaptă și alte surprize! Music powered by #THELIGHT. Intrarea: Mai gratuit nici că se poate. Detalii pe Facebook. 

 

#7. VINERI PE VINYL

Spălătorie vă invită să ne retragem din lumea sunetului digitalizat, șă fixăm acul pe prima striație a discului și… Let the Magic Begin! La ora 22:00, detalii în eveniment.
8. Filmul 8 лучших свиданий / Cele mai bune opt întâlniri în cinematografele Patria

Într-o zi cu soare proprietarul clinicii veterinare Nikita descoperă că are o boală incurabilă. El nu suspectează, că este vorba de o greșeală medicală și serios se gândește cne va avea grijă de soție, copii și afacerea sa. El hotărăşte, că a venit timpul să caute un înlocuitor! Deci, după o selecție riguroasă – în casa familiei Sokolov apare omul de încredere, fără obiceiuri proaste. Iar, când se dovedește că sănătatea sa nu este în pericol, situaţia devine iese de sub control! Lupta pentru viață și pentru iubire tocmai a început!

 

9. Filmul „Triple 9 / Triple 9: Codul străzii” în cinematografele Patria

Triple 9 spune povestea unui grup de poliţişti corupţi şantajaţi de mafia rusească în a comite un jaf imposibil. Pentru asta ei pun la cale un „999”, codul poliţiei pentru cazul unui poliţist împuşcat. Lucrurile se complică la maxim atunci când poliţistul care ar fi trebuit să fie sacrificat (Affleck) decide să ia atitudine.

 

10. Fimul „Zootopia / Zootropolis” în cinematografele Patria

În oraşul animal Zootopia, o vulpe cu gura mare trebuie să fugă când i se înscenează o crimă. Poliţistul cel mai bun din Zootopia, un iepure neprihănit, este pe urma vulpii, dar când amândoi devin ţintele unei conspiraţii, sunt obligaţi să lucreze împreună şi descoperă că şi duşmanii naturali pot deveni cei mai buni prieteni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente