(foto) Un eveniment plin de muncă manuală! Vizitează Salonul de Broderie 2016 în incinta salonului molDeco

Ileana di Leonardo

Art-salon molDeco vă invită cu drag la un eveniment inedit care se află la a treia ediție: Salonul Național de broderie. Este o expoziție-concurs în care participă zeci de lucrări de broderie contemporană lucrată manual, precum și accesorii, bijuterii, obiecte de decor în care s-au utilizat diverse tehnici de broderie.

Tablourile brodate vor intra în competiție pentru titlul de cea mai deosebită broderie, acordat de un juriu competent, în frunte cu ministra Culturii, Monica Babuc. Din juriu mai fac parte Maria Cristea, Lucia Berdos (Berd`s), Oxana Lungu (Lia Fia), Viorica Nagacevschi (KLumea), Mihaela Ivana (România) și Vasile Botnaru (Europa Liberă).

Astfel, primele trei locuri alese de juriu vor primi certificate valorice în sumă de 1.200, 800 și 500 de lei de la compania specializată Luca-S, iar firma producătoare de seturi Broderie Art va oferi altor trei participanți certificate în valoare de 300 de lei, precum și un premiu special pentru fidelitate.

Câștigătorul cu titlul Simpatia Publicului, votat în exclusivitate de vizitatori, va obține un certificat dedicat frumuseții și relaxării, în sumă de 1.500 de lei, oferit de SPA by BERD`s. Mai mult decât atât, după expoziție, câteva dintre cele mai autentice lucrări vor fi expuse în incinta hotelului BERD`s, pentru a putea fi admirate în continuare într-un spațiu public. Cu siguranță merită să intrați în concurs având asemenea motivație.

Mandra chic 1

Dincolo de broderii-tablou, la eveniment veți găsi și un compartiment aparte pentru obiecte decorative și accesorii cu elemente brodate. Aici vor fi expuse bijuterii, genți, vaze, mobilier cu detalii brodate manual, scopul nostru fiind să descoperim cât mai multe obiecte de acest fel, pentru a scoate broderia din categoria pasiunilor demodate, care azi nu mai au niciun rost.

Altă noutate a acestui an, în afara concursului, sunt două colecții care vor veni de peste Prut. Este vorba de superbele tricouri cu elemente de broderie autentică veche, special create pentru noi de Mândra Chic și o colecție de bijuterii unicat semnate Mihaela Ivana, care va fi și unul dintre membrii juriului. Banii din vânzările colecțiiei Mândra Chic vor fi redirecționați pentru un proiect în care vara viitoare 15 copii basarabeni vor merge la o tabără de creație în judetul Sălaj, acolo unde au trăit cândva dacii liberi.

Lansarea evenimentului are loc miercuri, 2 martie 2016, la ora 17.30. Salonul Național de broderie va fi deschis pentru publicul larg până la 19 martie 2016, pe adresa bd. Moscova 14/1.

Intrarea este liberă. Toți vizitatorii au posibilitatea să voteze lucrarea preferată care va primi premiul Simpatia Publicului. Organizator și gazdă a expoziției este art-salon molDeco. Mai multe detalii gășiți aici.

Mihaela Ivana

soulmates 2

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente