Elevii au intrat de sâmbătă în vacanța de primăvară. Cât va dura aceasta

aproape-300-de-elevi-la-junior-summer-university
Foto: citynews.ro

Elevii din clasele primare intră de luni, 29 februarie, în vacanţa de primăvară, care se va încheia pe 8 martie. Pentru clasele treptei gimnaziale şi liceale vacanţa va începe abia pe 4 martie. Vacanţa de primăvară vine la o lună şi jumătate distanţă de vacanţa de iarnă. Specialiştii afirmă că, deşi după aceste pauze elevii, în special cei mai mici, se concentrează greu la ore, ei au nevoie de vacanţă, pentru că programul şcolar este foarte solicitant.

Svetlana Gorea, şefa Centrului Psiho-socio-pedagogic al Direcţiei educaţie din Capitală, a declarat că vacanţele sunt binevenite pentru elevi, în condiţiile în care programa şcolară este încărcată. „Eu sunt pentru vacanţe, pentru că programele şcolare sunt supraîncărcate şi copiii au nevoie de odihnă, mai ales elevii din clasele primare. Chiar sunt pentru faptul ca să nu li se dea teme pentru vacanţă”, a menţionat Svetlana Gorea.

Pe de altă parte, psihologul menţionează că după vacanţă elevii au nevoie de o perioadă de adaptare. „Cu cât copilul este mai mic, cu atât perioada de adaptare trebuie să fie mai mare. Elevii din clasele primare au nevoie de aproximativ o săptămână pentru a intra în tempoul activităţii şcolare, pentru că în vacanţă nu se respectă un regim”, a afirmat Svetlana Gorea. Psihologul a adăugat că pentru elevii din clasele mari, o zi de adaptare este suficientă.

Următoarea vacanţă este cea de Paşti, care va dura zece zile, în perioada 30 aprilie – 9 mai.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente