(foto) Numele cunoscute ale persoanelor care fac parte din echipa Maiei Sandu

pas11collage
Foto: Câteva din persoanele care fac parte din echipa Maiei Sandu în inițiativa politică /pas/

În urma discuției cu diaspora, echipa Maiei Sandu a publicat un transcript al discuției care conține ideile care vor sta la baza ideologiei viitorului partid /pas/, puncte din programul pe care îl va avea partidul cu diaspora, dar și câteva nume care fac parte din echipă.

Ideologia /pas/ explicată de Maia Sandu într-un dialog cu diaspora

„Suntem la etapa stabilirii ideologiei și a programului. Cred că este important să menționez că nu am pregătit anterior aceste documente pentru a veni cu ele în fața cetățenilor. Ideea de a iniția partidul a fost o decizie spontană, bazată pe discuția cu mai mulți oameni, reieșind din criza în care se află Republica Moldova, în baza unor convingeri comune de a determina o schimbare autentică a clasei politice. Învățăm ce înseamnă să formezi un partid, suntem oameni fără experiență politică și le facem pe toate în regim de urgență. Devenim din ce în ce mai mulţi şi opinia membrilor noştri trebuie luată în consideraţie la elaborarea politicilor şi ideologiei.

Ceea ce putem spune deja este că suntem o echipă de oameni care dorim să promovăm democrația și instituțiile democratice, reabilitarea procesului de eurointegrare, în primul rând în ochii populaţiei, dar şi în fața partenerilor externi, aceasta fiind una din priorităţile noastre programatice. Suntem părtaşii principiilor liberale şi ai unei economii de piaţă, dar și cu anumite elemente de intervenție din partea statului, mai ales în sectoarele responsabile de protecţia păturilor vulnerabile ale societăţii, în permanentă creştere la noi, de ocrotirea sănătății sau situaţii excepţionale. Considerăm că educaţia trebuie să fie una dintre priorităţile strategice, ca factor de modernizare a ţării”, a spus Maia Sandu în timpul discuției cu diaspora.

Partidul /pas/ se poziționează mai mult pe centru-dreapta, dar nu se poate de a trasa o linie tranșantă. Moldova e o țară mică și trebuie să avem un stat eficient.

 

Un pas pentru Moldova

Valorile /pas/

Corectitudinea, integritatea, onestitatea, democrația, statul de drept. Sunt niște valori la care s-a renunțat în Republica Moldova, dar pe care trebuie să le reabilităm și să demonstrăm ce înseamnă meritocrație, ce înseamnă să promovezi oameni în baza meritelor şi capacităţilor personale, ce înseamnă profesionalism, ce înseamnă integritate și corectitudine.

Echipa /pas/                  

„Am pornit ca un grup de inițiativă, oameni care nu neapărat se văd în viitor în fruntea țării, dar care vor să facă această schimbare, vor să creeze condiții pentru ca oameni onești, integri și profesioniști să ajungă la guvernare. Cred că ați constatat că am alături o parte din fosta mea echipă de la Ministerul Educației, Igor Grosu, Liliana Nicolaescu-Onofrei și alții, Sergiu Musteață, decanul facultății de istorie de la Universitatea Ion Creangă, Daniela Terzi-Barbăroșie, cei care au treabă cu sectorul asociativ în Republica Moldova o cunosc, Dan Perciun care este persoana responsabilă de departamentul diaspora”, a adăugat Maia Sandu.

Persoanele menționate de Maia Sandu:

#1. Igor Grosu

 

PC: Igor Grosu/ Facebook

#2. Liliana Nicolaescu-Onofrei

 

PC: TEDxChisinau/Victor Buzu
PC: TEDxChisinau/Victor Buzu

#3. Sergiu Musteață

 

PC: Sergiu Musteață / Facebook

#4. Daniela Terzi-Barbăroșie

 

Daniela Terzi-Barbăroșie PC: Revista 15 minute

#5. Dan Perciun

 

Dan Perciun PC: ARTICO

Întreg documentul îl vedeți aici: Transcript discuția Maiei Sandu cu diaspora.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente