Peste 400 de automobile cu numere străine, verificate de poliție. Ce încălcări au fost depistate

34f749a379192bdd6a1173fc4c91441d324c0116842457eca5226c072c10d16b
Foto: Sute de mașini înmatriculate în alte state au fost monitorizate de poliție

Timp de trei zile, Inspectoratul Național de Patrulare a verificat și documentat șoferii care conduceau mașini înmatriculate în alte state. Aceștia au fost amendați pentru lipsa permisului de conducere, defectele tehnice, starea de ebrietate și viteza excesivă.

Operațiunea a avut drept scop sporirea eficienţei activităţii de prevenire a încălcărilor Regulamentului circulaţiei rutiere și a accidentelor rutiere cu implicarea vehiculelor înmatriculate în alte state, asigurarea exploatării acestora conform cerinţelor tehnice, standardelor în vigoare şi reglementărilor ecologice.

Astfel, în urma acțiunilor întreprinse, au fost verificate 407 mijloace de transport, fiind depistate şi documentate 79 de contravenţii cu o serie de încălcări:

# 3 șoferi au urcat la volan fără permis de conducere;

# 2 șoferi conduceau mașina chiar dacă au fost privați de dreptul de a conduce, iar alții 6 conduceau mașina fără permis de conducere asupra sa;

# 2 conducători auto au depășit limita de viteză, iar unul se afla în stare de ebrietate;

# 2 șoferi nu au respectat indicatoare rutiere de prioritate;

# 16 conducători auto au fost depistați în trafic având geamurile portierelor din faţă umbrite;

# 33 de șoferi conduceau mașina cu defecte tehnice;

# 12 șoferi conduceau vehiculul care nu a fost înmatriculat în modul stabilit sau care nu a fost supus reviziei tehnice;

# 14 conducători auto exploatau unitățile de transport care nu au fost asigurate de răspundere civilă în modul stabilit. La fel, au fost ridicate 24 de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Totodată, de către angajaţii CUMC al INP, au fost înmânate 47 de citaţii deţinătorilor de vehicule înmatriculate în alte state, care au fost fixaţi în comiterea contravenţiilor de camerele de supraveghere, pentru 240 de încălcări.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente