Law Pupil’s Association – o nouă organizație pentru tinerii interesați de jurisprudență

lpa3
Foto: PC: LPA

Law Pupil’s Association este oficial inaugurată. Astfel, tinerii care își doresc să însușească și să practice elementele distincte din domeniul jurisprudenței se pot înscrie la cele cinci direcții de instruire: Dezbateri, Public Speaking, Drept Penal și practica proceselor de judecată în sistemul național, Practica Proceselor de Judecată în sistemul anglo-saxon și Drepturile Omului.

La evenimentul de deschidere, Alexandru Plecan, Președintele Law Pupil’s Association, a menționat: „Toate direcțiile sunt în premieră astăzi în RM și, desigur, eu astept de la fiecare membru responsabilitate. Dacă doriți să vă dezvoltați – faceți acest lucru, totul depinde de voi”.

„ Atunci când o persoană știe să motiveze, cu siguranță va putea fi auzită și va deveni un jurist și avocat bun. Fiindcă acum, în orice domeniu ne-am afla, abilitatea de comunicare este crucială și esențială”, a spus Vlad Ghenciu, Președintele Top Toastmasters Club.

LPA este organizația ce ghidează tinerii în mai multe direcții de instruire, menționate mai sus și întâlniri cu personalități din domeniul Jurisprudenței.

 

PC: LPA
PC: LPA

„Profesia de jurist e una foarte interesantă și nobilă. Pentru ca să fim cu adevărat profesioniști, avem de muncit mult. Succese tuturor, bravo că aveți ințiativă. Păstrați-o și faceți așa ca ea să perpetueze și la ceilalți. La mai mult și la mai mare”, a menționat Sergiu Baieș, Decanul Facultății de Drept USM.

Toți tinerii motivați pot să contribuie la dezvoltarea lor profesională și să-și ridice nivelul calitativ al culturii juridice prin intermediul „Law Pupil’s Association”. Astfel, pot lua o atitudine și contribui la dezvoltarea lor profesională încă din anii de liceu, întrucât această asociație vine în întâmpinarea elevilor, dar și studenților. Participând, vor avea parte de o practică anticipată în domeniul jurisprudenței, care le va fi extrem de utilă pentru viitor.

Programul trainingurilor va începe de pe 16 februarie și va avea loc în incinta ASEM. Pentru detalii, accesați pagina LPA.

 

PC: LPA
PC: LPA
PC: LPA
PC: LPA
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente