Google renunță la Picasa începând cu luna martie

unnamed
Foto: Picasa nu se va mai regăsi în lista produselor Google

Motivul pentru care Google a luat această decizie este faptul că era inutil să mențină două aplicații de păstrat și distribuit fotografii: Google Photos și Picasa. Astfel, din martie 2016, utilizatorii Picasa vor fi nevoiți să treacă pe Google Photos, inclusiv cu arhiva păstrată până acum în vechea aplicație.

Compania a promis că va face procesul de tranziție cât mai ușor posibil și fără bătăi de cap pentru utilizatori, pentru ca aceștia să-și poată accesa conturile cu ușurință, scrie Techcrunch.

Pentru cei care folosesc aplicația Picasa desktop, aceasta va rămâne disponibilă, inclusiv va putea fi descărcată până pe 16 martie 2016, însă nu va mai fi actualizată. Acest lucru nu va afecta foarte mult utilizatorii, întrucât pe parcursul timpului aplicația a rămas practic aceeași.

Pentru cei care vor însă să treacă pe Google Photos, o pot face descărcând aplicația din magazinul Google.

Cât despre arhiva din Picasa, ea va fi integral disponibilă pentru orice utilizator odată cu logarea în Google Photos. Pentru cei care sunt reticenți vizavi de această schimbare, compania a promis că va crea un nou spațiu de stocare a datelor din Picasa, pentru a putea fi accesate separat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente