Cambodgia: Ministerul Educației avertizează elevii asupra pericolelor pe care le aduce Ziua Îndrăgostiților

6468009-mediafax-foto-andreea-alexandru
Foto: Photo Credit: gandul.info

În prezent, Ziua Îndrăgostiților este celebrată în mai multe țări din Asia de Sud-Est, unde vitrinele sunt pline de buchete imense de trandafiri roșii sau de inimi de ciocolată. Sărbătoarea de Sfântul Valentin nu este însă pe placul autorităților din alte țări, cum ar fi Cambodgia și Thailanda, care condamnă sexul înainte de căsătorie.

Din acest motiv, Guvernul cambodgian a trimis o scrisoare tuturor colegiilor și liceelor din țară pentru a-i avertiza pe elevi asupra pericolelor aduse de Ziua Îndrăgostiților și asupra riscului de a-și pierde demnitatea proprie și pe cea a familiilor lor, relatează Agerpres.

În scrisoarea trimisă către toate școlile publice și private, Ministerul Educației solicită profesorilor „să ia măsuri pentru a opri activitățile nepotrivite de Ziua Îndrăgostiților”. În opinia Ministerului amintit, această sărbătoare îi face pe tineri să „uite de studii”, „le pătează reputația și demnitatea” și „nu este un eveniment tradițional al poporului khmer”.

Recomandările autorităților survin în contextul în care conservatorii din această țară văd în Ziua Îndrăgostiților și în alte manifestații importate din Occident o amenințare la adresa credințelor budiste tradiționale și a obiceiurilor din Cambodgia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente