7 vorbe de dragoste din cartea „VINIL”

Coperta_Carte_VINIL_m
Foto: PC: Cartea „Vinil”

De ce 7 vorbe? Pentru că în dragoste este vorba de doi: 7 plus 7 fac 14. Iar 14 februarie este Ziua Îndrăgostiţilor. Inclusiv a celor care îşi pot oferi unul altuia cadou o carte. Poate chiar cartea „VINIL” de Igor Guzun, scrisă cu dragoste.

1. Primul sărut. Primul sex. Și atâtea romane de dragoste. Trăite și citite. Toate acolo s-au întâmplat. În căminul numărul 6. Pentru că la căminul numărul 6 erau multe. Și pâine, și vin, și dragoste.

2. Atunci când eram mici, i-am citit „Aventurile lui Nătăfleaţă”. Când ne îndrăgosteam și treceam prin dezamăgiri și exaltări, ţineam în mână „Singur în faţa dragostei”. De Aureliu Busuioc. „Busuioc la naștere. Busuioc la moarte…”

3. Copii! Lăsaţi telefoanele și tabletele la o parte. Și vorbiţi cu părinţii și bunicii voștri. Iubiţi-i! Că telefoane și tablete o să mai fie. Dar părinţii și bunicii îmbătrânesc și se trec.

4. „Da știi de ce, tată, cuvântul cel mai căutat pe net este „sex”?”, îl întreb. „De ce?” „Pentru că oamenii caută mai des, de fapt, cuvântul „DEX”, iar literele „s” și „d” sunt alături și a greși e omenește”, îi explic.

5. Când ai nevoie de o geantă rezistentă și încăpătoare, când trimiți sau primești dovezile de iubire de la cei apropiați – haine, cafea, panetoni, ulei de măsline și lista continuă cât să încapă în interiorul acestui obiect imens – geanta noastră identitară este de neînlocuit. Celebra geantă moldovenească, cea în carouri.

6. Un lucru pe care nu-l mai facem în ultimul timp? Nu mai privim filme promo pe casete.

7. Atunci când îmi cere cineva o recomandare pentru lectură – așa cum m-a întrebat Ecaterina într-o zi – răspunsul meu este de mai mulţi ani încoace: „Dragostea pe vremea holerei”, de Marquez. Este cea mai frumoasă poveste de dragoste de la Romeo și Julieta încoace, din care am reţinut – și autorul nu sex-agerează – că nu ești niciodată prea bătrân pentru amor: pentru dragoste și pentru sex.

Cartea „Vinil” în ediție digitală poate fi revăzută aici.

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente