Pretorul sectorului Centru al Capitalei a fost demis din cauza exploziei de la Piața Centrală

41703
Foto: PC: IPN

Pretorul sectorului Centru al Capitalei, Oleg Poiată, a fost demis din funcţie în cadrul şedinţei Consiliul Municipiului Chişinău de joi, 11 februarie, cu votul a 27 de consilieri. Totodată, şeful Direcţiei generale comerţ, Marcel Zambiţchi, şi directorul interimar de la ÎM „Piaţa Centrală”, Veaceslav Balan, au primit avertizare.

Deciziile aleşilor locali vin ca urmare a audierilor pe marginea deflagraţiei produse pe 9 ianuarie într-o cafenea din apropierea Pieţei Centrale, transmite IPN.

Potrivit proiectului de demitere, care a fost înaintat de 26 de consilieri, Oleg Poiată este eliberat din funcţie pentru neglijenţă în serviciu şi pentru că nu şi-ar fi exercitat atribuţiile de serviciu. Proiectul a fost votat de către 19 consilieri ai Partidului Socialiştilor, cinci ai Partidului Popular European, doi consilierii din Partidul Comuniştilor şi un consilier al Partidului Politic Partidul Nostru. Un consilieri al Partidului Liberal Democrat, un consilier PCRM şi consilierul independent Ion Ştefăniţă s-au abţinut de la vot, iar fracţiunea Partidului Liberal părăsise sala încă în debutul şedinţei.

Totodată, în cadrul şedinţei au fost audiaţi funcţionari de la mai multe subdiviziuni. Ca urmare, consilierii au solicitat prezentarea unor rapoarte de la Direcţia situaţii excepţionale, Direcţia sănătate etc. La fel, aleşii locali au solicitat primarului general să prezinte în termen de 30 de zile un raport amplu privind deflagraţia din apropierea Pieţei Centrale şi măsurile care au fost întreprinse.

Explozia din local s-a produs pe 9 ianuarie din cauza unei butelii de gaz utilizate necurespunzător. În jur de 20 de persoane au avut de suferit, iar 13 persoane au fost internate în stare gravă şi critică. Ulterior, la spital s-au stins patru persoane. Proprietarii cafenelei se află în prezent în arest preventiv.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente