Mai multe instituții de învățământ din Moldova au fost închise. Iată motivul

scoala
Foto: PC: gazetadesud.md

Mai multe instituţii de învăţământ din ţară şi-au sistat temporar activitatea din cauza numărului mare de infecţii respiratorii acute. Este vorba despre câteva grădiniţe şi o şcoală din raionale Călăraşi, Străşeni, Taraclia şi Ceadâr-Lunga.

Solicitat de IPN, şeful Direcţiei învăţământ preuniversitar din cadrul Ministerului Educaţiei, Valentin Crudu, a declarat că este vorba despre două grădiniţe din Călăraşi şi Străşeni. Activitatea instituţiilor a fost suspendată după ce 34 de copii, în total, s-au îmbolnăvit de infecţii respiratorii acute.

Valentin Crudu a menţionat că, de asemenea, a fost întreruptă activitatea într-o şcoală din raionul Taraclia. În acest caz este vorba de circa 40 de copii bolnavi din cei 260 de elevi. Deocamdată, cele trei instituţii au fost închise pentru o săptămână. În cazul şcolii, administraţia instituţiei urmează să prezinte Ministerului un orar de recuperare a orelor.

De asemenea, a fost sistată activitatea unei grădiniţe din Ceadâr-Lunga. Solicitat de IPN, şeful Centrului raional de Sănătate Publică, Ivan Hasta, a declarat că, din cei 195 de copii care frecventau instituţia, 59 s-au îmbolnăvit. Totodată, 12 cadre didactice din grădiniţă suferă de infecţii respiratorii acute.

Cele două instituţii de învăţământ preşcolar din raion, care au fost închise acum două săptămâni din cauza numărului mare a infecţiilor respiratorii, şi-au reluat activitatea.

La începutul săptămânii, autorităţile au anunţat că pragul epidemic de îmbolnăvire prin infecţiile respiratorii acute a fost depăşit. Săptămâna trecută numărul persoanelor afectate a crescut de 1,2 ori faţă de săptămâna precedentă şi a ajuns la peste 12 mii de cazuri. Totodată, de la începutul sezonului, în ţară s-au înregistrat peste 300 de cazuri de gripă sezonieră, iar patru persoane au decedat. Autorităţile au dispus ca evenimentele publice cu multă lume să fie temporar interzise.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente