10 recomandări de evenimente pentru vineri, 12 februarie

fridy1
Foto: Stephanie Ellendt // Instagram #Trekking #Beautiful_Places #YourNewRoommate

Nu știi ce să faci vineri? #diez îți propune câteva dintre evenimentele care au loc la Chișinău în această zi de vineri, 12 februarie.

#1. Expoziția „Da Vinci – Invenții” la Muzeul Național de Istorie din Chișinău

 

Da Vinci

Expoziția „Da Vinci – Invenții” reunește circa 50 de modele de maşinării, proiectate acum 500 de ani de cea mai importantă figură culturală a Renaşterii, care sunt grupate în următoarele categorii: mașini de război, maşini hidraulice, maşini de zbor, mașini pentru construcții şi maşini pentru manufacturare.

Modelele, unele funcționale, sunt realizate în lemn şi respectă fidel schițele şi proiectele lui Leonardo da Vinci, care nu au fost reproduse în timpul vieții inventatorului. Mai multe detalii citește într-un reportaj #diez realizat în prima zi a expoziției.

#2. BEST Hackathon 2016

 

BEST Hackathon 2016

BEST Chișinău vine cu cea de-a doua ediție a unui eveniment de excepție – BEST Hackathon, ce va avea loc în perioada 12-14 februarie. BEST Hackathon este un eveniment în cadrul căruia un grup de programatori se adună pentru a lucra la un produs sau la o idee.

A doua ediție va fi destinată creării unei aplicații. Echipele participante, compuse din două-cinci persoane, vor fi ghidate de către mentori – specialiști în domeniu. Timp de 24 de ore, peste 40 de studenți din domeniul IT vor avea ocazia să-și pună în evidență abilitățile în programare.

Deschiderea oficială va avea loc pe 12 februarie, la 17.30, pe str. Studenților 7, când va fi organizat un eveniment de networking pentru cei prezenți: reprezentanții din partea companiilor partenere, participanți și organizatori. Mai multe detalii vedeți aici.

#3. POT Music Concert

 

POT Music

POT music revine cu un concert live. Pe 12 februarie, la ora 19.00 ești așteptat la T5 pentru a savura muzică live de calitate. La primul concert Pot music din acest an vor cânta Stela Boțan, Paralela 47 și Wonder City. Mai multe detalii vedeți pe #diez.

 #4. Hip-Hop Essentials

 

T5

Un eveniment de tip: „This is Hip-Hop, Baby”, la T5 cu KIRUMBA, PANDA și BRED. Începere la ora 22.00, intrarea 50 lei. Detalii pe Facebook.

#5. SPORTEVENING

 

Sportsevening

Ai pretenții de aristocrat intelectual? Îți plac petrecerile șic la care se cântă muzică classy? Organismul tău acceptă doar cocktailuri fine cu denumiri pretențioase, pe măsura firii tale nobile? Îți repugnă petrecerile underground, mai ales că acolo nu se cântă karaoke și dj-ii nu acceptă să bage muzică de pe Youtube? Atunci DU-TE ..-N.. altă parte, fiindcă această petrecere cu siguranță nu e pentru tine! La ora 22.00, la Spălătorie. Detalii în eveniment.

#6. Grigore Vieru în mijlocul clipei ce ni s-a dat

 

Grigore Vieru

Un eveniment dedicat lui Grigore Vieru, la ora 14.00, la Casa Limbii Române. Detalii pe Facebook.

#7. Proiecția filmului de animație Madagascar

 

Moldova-Film

Studioul „Moldova-Film” cu susținerea financiară a Ambasadei Statelor Unite ale Americii desfășoară în perioada 9 octombrie 2015-25 martie 2016 programul „Învățăm și ne distrăm”. Programul presupune proiecții de film cu desen animat, în limba engleză cu subtitrare în limba română, pentru toți cei care studiază limba engleză. Toate proiecțiile din programul „Învățăm și ne distrăm” sunt cu INTRARE LIBERĂ. Centrul Cultural Odeon,or. Chișinău, str. M. Eminescu 55.

Proiecția Madagascar va începe la ora 15.30. Detalii pe Facebook.

#8. Republica. Debut. Poezie. Dan Negară.

 

Dan Negară

Vă invităm la Republica pentru o lectură de poezie. Dan Negară nu a debutat editorial, a mai avut lecturi în alte cenacluri, dar acum îl vom auzi la Republica.

Dan Negară a trecut cu puțin sfertul de veac, scrie o poezie a unei posibile lumi (mai bune). Și, din vedere, îl cunoașteți. La Biblioteca Națională, la ora 18.30. Detalii în eveniment.

#9. CHIȘINĂU AFTERWORKS NETWORKING EVENT 12.02

 

AfterWork

Chișinău AfterWork este un eveniment de business și socializare într-o atmoferă degajată.
Obiectivul nostru este de a oferi participanților posibilitatea de a face cunoștință, a socializa, interacționa și de a construi viitoare parteneriate. Pentru întrebări și detalii nu ezitați să sunați la 068235615.

Data: Vineri, 12 Februarie, Ora: 18.30 – 21.30, Locul desfăşurării: Kira’s, Adresa: str. V. Micle, 7 (alături de Teatrul Luceafărul). Dress code: Smart casual. Taxa de intrare: 80 de lei. Detalii pe Facebook.

#10 Deadpool la Cinema Patria

Justice has a new face! Ryan Reynolds in Deadpool Movie now playng at Cinema Patria!

Posted by Cinema Patria on Thursday, February 11, 2016

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente