Ministerul Educației a rămas fără viceminiștri. Vezi cu cine au fost înlocuiți

foto-_j0a0758_1
Foto: Photo Credit: Gov.md

În cadrul ședinței din 10 februarie curent a Guvernului, Vasile Marina și Elena Cernei au fost numiți în funcție de viceminiștri ai Educației.

Vasile Marina și-a făcut studiile la Institutul Politehnic din Chișinău și Institutul de Mecanică al Academiei de Științe a Ucrainei, este doctor în științe fizico-matematice și profesor universitar din 1994. Actualmente este membru onorific al Academiei de Științe Tehnice a României, precum și profesor onorific al Universității „Transilvania” din Brașov.

Pe parcursul ultimilor ani a deținut funcții de conducere în cadrul mai multor instituții de învățământ superior, activând în calitate de șef de catedră la Universitatea Tehnică din Moldova, președinte al Consiliului de expertiză al Academiei de Științe din Moldova, iar din anul 2010 – rector al Academiei de Administrare Publică.

Este autor și coautor al peste 350 de lucrări publicate în Republica Moldova, dar și peste hotare, participant la 107 conferințe naționale și internaționale. I-au fost conferite numeroase distincții, printre care: Ordinul de Onoare al Republicii Moldova, medalia „Dimitrie Cantemir”, diplome.

 

p13

Elena Cernei și-a făcut studiile la Universitatea de Stat din Moldova, facultatea filologie. Ulterior a urmat cursuri de formare continuă la specialitatea management educațional, în cadrul Universității Pedagogice „Ion Creangă” din Chișinău.

A desfășurat fără întrerupere activitate pedagogică în calitate de profesor de limbă și literatură română la mai multe instituții din învățământul general. Timp de 15 ani a deținut funcții de conducere la mai multe instituții educaționale. A fost șef pe formare continuă și atestare, precum și șef al Centrului Metodologic în cadrul Direcției Generale Educație Tineret și Sport a municipiului Chișinău.

Pe parcursul activității manageriale, a acumulat o vastă experiență de formator în activitatea educațională, pe care a promovat-o atât la nivel instituțional, cât și la nivel de municipal și republican.

 

elena_cernei

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente