Socialiștii au decis continuarea protestelor. Mâine ies în stradă

DD
Foto: PC: unimedia.info

Comitetul Executiv Politic al PSRM a decis astăzi continuarea protestelor organizate de formațiune. Socialiștii cheamă oamenii la protest, mâine, pentru a bloca ședința Guvernului.

Socialiștii își explică decizia prin faptul că stoparea situaţiei catastrofale în economie şi domeniul social poate avea loc doar dacă forţele de opoziţie vor continua protestele, până la obţinerea alegerilor parlamentare anticipate. „Guvernarea poate ceda doar dacă va avea loc o presiune constantă, în creştere, asupra tuturor instituţiilor de stat”, au constatat membrii organului de conducere al PSRM.

PSRM reiterează faptul că doar alegerile parlamentare anticipate, scoaterea instituţiilor de stat din captivitate, precum şi alegerea directă a preşedintelui statului de către popor constituie soluţia de depăşire a crizei sistemice în care se află RM.

Amintim că pe data de 29 ianuarie s-a desfășurat „Forumul civic”, care a înaintat guvernării un set de condiţii care urmează să fie îndeplinite într-un termen de 30 de zile. Dacă acestea nu vor fi îndeplinite, participanții Forumului au anunțat că vor urma proteste dure.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente