Meteo: Pentru ziua de miercuri avem Cod Galben de vânt puternic

nic_pappa_wind950px_20121223124520
Foto: Photo Credit: adriansommeling.com

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare de cod galben de vânt puternic pe tot teritoriul Republicii Moldova, pentru ziua de miercuri, 10 februarie. Potrivit meteorologilor, se prevăd intensificări ale vântului sudic în rafale de până la 15-20 m/s.

Astfel, se prevăd intensificări ale vântului sudic în rafale de până la 15-20 m/s. Pentru ziua de miercuri se prevăd temperaturi situate între +9 şi +14 grade Celsius pe timp de zi. La nordul ţării se aşteaptă precipitaţii sub formă de ploaie. În următoarele zile se prevăd temperaturi de la 0 până la +6 grade Celsius pe timp de noapte şi de la + 5 până la +15 grade Celsius ziua.

Pentru sfârșitul săptămânii curente sunt prognozate precipitaţii sub formă de ploi şi lapoviţă.

meteo

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale atenţionează populaţia asupra avertizării cod galben de vânt instalat pe teritoriul ţării pentru ziua de 10 februarie. În acest context salvatorii atenţionează oamenii să nu atingă cabluri electrice căzute la pământ. Pentru a evita electrocutările, populaţia este îndemnată să apeleze brigăzile specializate a furnizorilor de curent electric, în cazul în care observă fire electrice suspendate.

Mai mult, în vedere prevenirii incendiilor, pompierii recomandă respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor. Oamenii sunt rugaţi să evite utilizarea focului deschis, întrucât în condiţii de vânt, orice sursă de aprindere poate duce la răspândirea focului pe suprafeţe extinse.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente