(foto) 41 de pacificatori moldoveni în misiunea KFOR din Kosovo au început operațiunile de menținere a păcii

1
Foto: PC: army.md

Pacificatorii moldoveni din misiunea KFOR din Kosovo au executat de la începutul anului 2016, misiuni specifice teatrului de operaţii. Al patrulea regiment al Armatei Naționale împreună cu contingentul italian sunt instruiţi de colegii lor din Portugalia, la capitolul „fire phobia” şi controlul mulţimii.

Potrivit comandantului contingentului moldovenesc, locotenent-colonelul Ruslan Cojocaru, în perioada ianuarie-februarie, pacificatorii au efectuat patrulări combinate în maşini şi pe jos. Aceștia au mai executat serviciul la posturile de observare din aria de responsabilitate a Grupării de Forţe Multinaţionale Vest (MNBG-W), dislocată în baza italiană „Camp Vilaggio” din localitatea Pech.

Totodată, infanteriştii au participat la misiuni de pază şi apărare a obiectelor de importanţă majoră, inclusiv Mănăstirea Decane.

Sursa a menţionat că, în acelaşi timp, militarii moldoveni, în comun cu cei din contingentul italian, au fost instruiţi de colegii lor din Portugalia, la capitolul „fire phobia” şi controlul mulţimii.

În continuare, contingentul KFOR-4 urmează să execute misiuni de patrulare şi de pază a obiectelor importante din zona de responsabilitate. Contingentul KFOR-4 a fost detaşat în Kosovo la 5 decembrie 2015. Acesta este format din 41 de militari, dintre care 33 de infanterişti, șapte genişti şi un ofiţer de stat major.

 

PC:  army.md
PC: army.md
PC: army.md
PC: army.md
PC: army.md
PC: army.md
PC: army.md
PC: army.md
PC: army.md
PC: army.md
PC: army.md
PC: army.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente