Condamnați pentru că au îndemnat 15 tinere să practice prostituția online

Taxing Sex
Foto: Photo Credit: antiprostitutie.ro

Procurorii au contestat sentinţa prin care doi locuitori ai Capitalei, învinuiţi de proxenetism, au fost traşi doar la răspundere contravenţională. Potrivit actului de învinuire, în perioada anilor 2014 – 2015, inculpaţii au plasat anunţuri de angajare a studentelor la un lucru bine plătit. Astfel, inculpaţii au recrutat mai multe tinere, care ulterior practicau prostituţia în mediul online pe site-urile de video-chat.

În cadrul percheziţiilor, în cinci apartamente din Capitală au fost depistate 15 fete, care practicau prostituţia online, din activitatea cărora inculpaţii primeau între 50% şi 100% din câştigul tinerelor.

În septembrie 2015, prin sentinţa instanţei de fond, procesul penal de învinuire a inculpaţilor a fost încetat, iar procesul contravenţional a fost încetat pe motivul expirării termenului de prescripţie de tragere la răspundere contravenţională a acestora.

Sentinţa a fost atacată de procuror pe motivul ilegalităţii sentinţei. Astfel, recent, prin decizia Curţii de Apel Chişinău, inculpaţii au fost recunoscuţi vinovaţi de comiterea proxenetismului, fiindu-le stabilite pedepse a câte patru ani de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepselor pe termene de probă de patru ani şi, respectiv, trei ani.

Decizia este cu drept de atac.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente