11 recomandări de evenimente pentru ziua de miercuri, 10 februarie

12716486_426033720940118_267461298_n
Foto: Photo Credit: Instagram / @marianna_hewitt Marianna Hewitt

Nu știi ce să faci miercuri? #diez îți propune câteva dintre evenimentele care au loc în Chișinău în această zi de miercuri, 10 februarie.

1. Dialoguri Urbane: „Pot să fumez aici?”, la Tratoria Centru ora 16.00

12642455_1673237799611566_4149613611711915780_n

La 31 mai 2016 vor intra în vigoare prevederile Legii „Anti-tutun” care țin de fumatul în spatii publice închise și deschise. Care vor fi consecințele acestor interdicții? Cum se va aplica legea și cum vor fi pedepsiți cei ce o încalcă? Care ar fi soluțiile și alternativele pentru fumători? Cum ar trebui să arate spațiile pentru fumători în oraș? Acestea și alte aspecte ale problemei vor fi discutate în cadrul „Dialogurilor Urbane” – platformă de discuții publice despre problemele de dezvoltare urbană. Raportor: Victor Chironda, activist civic specializat în dezvoltare urbană. Pagina de Facebook a evenimentului o găsești aici.

 

2. Şezătoarea mamelor, ediţia a XIV-a la Garden Palace Events Restaurant, ora 17.00

12647559_940995535936802_6843616629618213434_n

Dragi mămici, sunteți invitate la o nouă „şezătoare”, marca Odoraş, cu specialişti buni, informaţii utile şi daruri pentru fiecare. La această întâlnire vom discuta despre:
1. Bolile sezonului rece: cum le prevenim şi cum le tratăm cu Mihai Stratulat, medic neonatolog şi pediatru,
2. Tehnici de bio-igienizare a casei cu Luminița Suveică, medic-şef la Centrul de Sănătate Publică din municipiul Chişinău şi reprezentanţii companiei MoviClean
3. Regulile de îngrijire personală

Intrarea este gratuită, în bază de rezervare (nr este limitat) Înregistrează-te la 079955436. Pentru mai multe detalii accesează pagina de Facebook a evenimentului.

 

3. „Îndrăgostește-mă de Tine” la Muzeul Armatei, ora 17.00

12642643_931307156923320_8355677668039862380_n

Hai să sărbătorim Dragobetele 2016 împreună? Îndrăgostește-mă de Tine, un eveniment cu concursuri, premii, scenete, jocuri, muzică, prieteni, masă, timp distractiv. „Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate, dragostea nu pizmuieşte, dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul. – 1 Corinteni 13”. Mai multe detalii găsești aici.

 

4. Spectacolul „În largul mării” la Teatrul Mihai Eminescu, ora 18.30

image_4963_2_large

Una dintre piesele celebrului dramaturg polonez Sławomir Mrożek, „În largul mării”, a fost jucată în premieră, duminică, 11 mai, la Chișinău. Montat de Teatrul Național „Mihai Eminescu” în colaborare cu Ambasada Poloniei în Republica Moldova, spectacolul „În largul mării” are o distribuție de excepție din care fac parte Anatol Durbală, Emil Gaju, Petru Oistric și Valentin Zorilă, regia fiind semnată de Petru Hadârcă.

„Scena înfățișează o plută în largul mării. Trei naufragiați în costume negre, elegante, în cămăși albe”, menționează Sławomir Mrożek în didascalii, de aici pornind aventura unor personaje fantasmagorice, cu trăsături burleşti, hiperbolizate, dar care totuşi sunt rupte din realitate. Grasul (Emil Caju), Slabul (Anatol Durbală) și Mijlociul (Petru Oistric) au cravate înnodate impecabil, iar în buzunarele de la piept, batiste sclipitor de albe. După o perioadă petrecută pe plută fără breakfast-uri, prânzuri, cine copioase ori frugale, decid să se mănânce unul pe altul, pe rând. O decizie firească. Dar cine va fi primul sacrificat-înfulecat? Începe vânătoarea reciprocă ce include manevre, viclenii, ticăloșii deghizate, dezbateri, discursuri, chiar și o procedură de vot. Bineînțeles, fraudată.

 

5. HOSPICE Angelus Quiz Night February 2016, ora 18.30

12631364_995403847191781_5133363600647346833_n

HOSPICE Angelus te invită la o seară cu întrebări interesante, dispoziție bună și socializare. Rezervați masa pentru echipa dvs. de maximum șase persoane la adresa de e-mail [email protected]. Echipa câștigătoare obține și un premiu, iar spre sfârșitul jocului se împart premii în urma loteriei caritabile. Quiz-ul se desfășoară în limba engleză. Vedeți și evenimentul pe Facebook.
Prețul jocului: 40 de lei, bani colectați de HOSPICE Angelus pentru caritate
Locație: Gallo PUB, str. Albișoara, 78/5

 

6. Кино по средам: „Прогулка по лесам” (2015) la Tucano Coffee Brasil, ora 19.00

Outdoor Center X-style și Tucano Coffee Moldova invită pe toți la vizionarea comună a filmelor dedicate turismului și aventurilor. Fiecare miercuri ne petrecem timp împreună într-o atmosferă caldă și prietenoasă la vizionarea filmelor ce ne-ar inspira la mai multe călătorii. Miercuri 10 februarie va avea loc demonstrarea filmului „A walk in the woods” (2015), bazat pe bestseller-ul renumitului scriitor și călător din Marea Britanie Bill Bryson. Intrarea este liberă. Adresa: Tucano Coffee Brasil, Alexandru cel Bun 91A, etajul 2. ATENȚIE: Numărul de locuri este limitat la 35 de participanți, așa că vă îndemnăm să veniți puțin mai devreme. Mai multe detalii poți afla aici.

 

7.  Expoziția „Da Vinci – Invenții” la Muzeul Național de Istorie din Chișinău

DSC_8004

Expoziția „Da Vinci – Invenții” reunește circa 50 de modele de maşinării, proiectate acum 500 de ani de cea mai importantă figură culturală a Renaşterii, care sunt grupate în următoarele categorii: mașini de război, maşini hidraulice, maşini de zbor, mașini pentru construcții şi maşini pentru manufacturare. Modelele, unele funcționale, sunt realizate în lemn şi respectă fidel schițele şi proiectele lui Leonardo da Vinci, care nu au fost reproduse în timpul vieții inventatorului. Mai multe detalii citește într-un reportaj #diez realizat în prima zi a expoziției.

 

8. IQuiz[RU]-195 la Berăria Draft, ora 20.00

943927_1083183151725899_6829888526831492388_n

IQuiz[RU] este un joc intelectual și distractiv care adună cea mai bună lume din Capitală. Este un concurs care se petrece într-un local și este format din șase runde tematice. Fiecare rundă constă din 10 întrebări. Rundele au o limită de timp. Obiectivul vostru (al jucătorilor) este de a răspunde corect la întrebări și de a obține cât mai multe puncte în schimbul răspunsurilor corecte. Câștigă acea echipă, care a acumulat cel mai mare punctaj spre sfârșitul tuturor rundelor.
Unde: Berăria „Draft”, Str.Cosmonauților 6,
Preț: 300 de lei per echipă
Detalii: Facebook, cq.md.

 

9. Filmul „Cincizeci de umbre ale lui Black” în cinematografele Patria

În această comedie scandalos de neobrăzată, milionarul obsedat de control CHRISTIAN BLACK (Marlon Wayans) îi face cunoștință studentei timide HANNAH STEELE (Kali Hawk) cu lumea „romantismului”, după ce aceasta îi ia un interviu pentru ziarul școlii. Relația lor amuzant de perversă merge înainte în ciuda neajunsurilor lui Christian ca iubit și giumbușurile exagerate ale mamei sale adoptive și rasiste CLAIRE (Jane Seymour), fratele său ELI (Affion Crockett) extrem de bine dotat și colega de cameră extrem de sexuală a lui Hannah, KATEESHA (Jenny Zigrino).Pentru mai multe detalii privind ora proiecțiilor, accesați site-ul cinematografului Patria.md.

 

10. Filmul „The Finest Hours” 3D (ENG) în cinematografele Patria

Pe 18 februarie 1952, o furtună masivă a lovit New England, distrugând orașe de-a lungul Coastei de Est, cu consecințe dezastruoase asupra navelor, inclusiv SS Pendleton, un petrolier T-2 pornit spre Boston, care a fost literalmente rupt în două, cu peste 30 de marinari prinși în interiorul pupei ce s-a scufundat rapid. În calitate de ofițer superior la bord, primul inginer asistent Ray Sybert (Casey Affleck) își dă seama repede că trebuie să preia comanda echipajului speriat și să inspire oamenii să lase deoparte diferențele dintre ei și să lucreze împreună pentru a supraviețui uneia dintre cele mai mari furtuni care a lovit vreodată Coasta de Est. Între timp, după ce vestea dezastrului ajunge la stația US Coast Guard din Chatham, Massachusetts, ofițerul Daniel Cluff (Eric Bana) dispune o operațiune îndrăzneață de a salva oamenii de pe mare. În ciuda neșansei copleșitoare, patru bărbați, conduși de Căpitanul Bernie Webber (Chris Pine) de la Paza de Coastă, pornesc într-o barcă de salvare din lemn, cu un motor prost echipat și puține unelte de navigație, să se confrunte cu temperaturi sub zero, valuri de 30 de metri înălțime și vânt cu forța unui uragan. Pentru mai multe detalii privind ora proiecțiilor, accesați site-ul cinematografului Patria.md.

 

11. Filmul „Regresul” în cinematografele Patria

Acțiunea peliculei are loc în Minnesota anului 1990. Detectivul Bruce Kenner (Hawke) investighează cazul tinerei Angela (Watson), care și-a acuzat tatăl, pe John Gray (David Dencik), de crime inimaginabile. Când John își mărturisește pe neașteptate crimele – în mod bizar, căci își pierduse memoria – este adus un psiholog, dr. Raines (David Thewlis), pentru a-l ajuta să-și reamintească totul… ceea ce descoperă însă duce la un mister terifiant cu ramificații mult mai complexe. Pentru mai multe detalii privind ora proiecțiilor, accesați site-ul cinematografului Patria.md.

Distracție plăcută!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente