(video) Flutulus – noul film moldovenesc care relatează povestea unui cuplu aflat în dilemă

flutulus
Foto: PC: Flutulus

Filmul relatează povestea unui cuplu aflat în dilemă, neîncrezător în fața unei noi Vieți, ce se refugiază în căutarea unui răspuns.

„Flutulus” este un film de scurt metraj, de 30 de minute, în regia lui Igor Sadovski, cu participarea actorilor Dana Ciobanu din Chişinău şi Oliver Toderiţă din Bucureşti. Producţia urmează a fi lansată în primăvara acestui an şi proiectată iniţial doar în cadrul festivalurilor internaţionale de film.

Filmul spune povestea unui cuplu aflat în dilemă, neîncrezător în fața unei noi Vieți, ce se refugiază în căutarea unui răspuns. Este lupta dintre cele două coordonate ale Vieții, personalitatea și sufletul. ”Flutulus” este un film care ne pune la încercare pe noi înșine, în tot ce facem, îndemnându-ne, totodată, să cugetăm mai profund asupra deciziilor pe care urmează să le luăm, cu atât mai mult când vine vorba de o decizie existenţială.

Filmul este o dramă poetică, inspirată din parabola “Ucenicul şi Fluturele” şi scoate în evidenţă importanţa deciziilor pe care trebuie să le luăm zi de zi. “Fiind în etapa de a lua o hotărâre despre tematica unui nou scurt metraj, m-am gândit să fac un film chiar despre Decizie, despre faptul că „Totul este în mâinile noastre”. Astfel s-a născut scenariul ”Flutulus”, film ce abordează o problemă socială a unui cuplu în căutarea unei decizii.”, explică regizorul filmului.

Filmările au avut loc la complexul „Vila cu parc Mândâc”, un conac boieresc, proiectat de arhitectul Alexandru Bernardazzi la sfârşitul secolului XIX, în nordul Republicii Moldova; în platoul Studioului Moldova-Film din Chişinău şi pe râul Nistru, în regiunea Molovata, Dubăsari. Imaginea filmului este semnată de Veaceslav Cebotari, iar coloana sonoră a fost scrisă de compozitorul Dorel Burlacu, Maestru în Artă. Piesa ”Haosoleum” din cadrul albumului cu acelaşi nume al formaţiei Alternosfera a fost aleasă pentru realizarea Videoclipului muzical Oficial al filmului.

O producție Diametral Film, Igor Sadovski, P&P Studio şi Moldova-Film, 2016.

Mai multe informații pe pagina de Facebook Flutulus.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente