Ziarul de Gardă: „Proprietarii” fără răspunsuri despre afacerile familiei Chirtoacă

553-coffe-times1-840×420
Foto: PC: zdg.md

Ziarul de Gardă a publicat săptămâna trecută o investigație despre afacerile familiei Chirtoacă, în care jurnaliștii au scos la iveală mai multe firme con­tro­late, direct sau indi­rect, de Lucian Chir­toacă, fra­tele pri­ma­ru­lui de Chi­și­nău, Dorin Chir­toacă.

Una din­tre aceste firme, „Edera Trio” SRL, care ges­tio­nează mai multe ghe­rete ampla­sate în Chiși­nău, sub denu­mi­rea „Coffee Time”, își are sediul într-un apar­ta­ment de pe bd. Mir­cea cel Bătrân, care apar­ține Emi­liei Crudu, soa­cra lui Lucian Chir­toacă.

În această ediție, Ziarul de Gardă a publicat un articol care implică declarațiile oamenilor vizați în investigația de săptămâna trecută. Dorin Chir­toacă a evi­tat să dis­cute cu ZdG, deși redacția i-a solicitat o întrevedere. Pen­tru alte insti­tu­ții media, pri­ma­rul a decla­rat că nu ar cunoaște nimic despre „Edera Trio”, pre­ci­zând că fami­lia sa deține doar afa­ce­rea „Anda” SRL, cu acti­vi­tăți de peste 20 de ani în dome­niul ape­lor mine­rale. Fra­tele său, Lucian Chir­toacă, între­bat de presă despre arti­co­lul din ZdG, a avut ace­lași dis­curs, pre­ci­zând că nu ar cunoaște deta­lii des­pre firma din apar­ta­men­tul soa­crei sale.

Între timp, peste patru zile de la publi­care, la redac­ție s-au pre­zen­tat Aure­liu Popo­vici și Anas­ta­sia Cea­mian, fon­da­to­rul, și, res­pec­tiv, admi­nis­tra­toa­rea fir­mei „Edera Trio”. Aceștia au lăsat o scrisoare la redacția Ziarului de Gardă prin care își manifestă nemulțumirea de menționarea lor în investigația despre afacerile familiei Chirtoacă. După discuția dintre fondatorul, executorul și echipa redacțională s-a aflat că „șefii” fir­mei „Edera Trio” nu cunosc prea multe lucruri sim­ple, dar impor­tante, din acti­vi­ta­tea fir­mei pe care, în acte, o con­duc. Aceștia nu au putut răspunde cum a ajuns sediul firmei „Edera Trio” în apartamentul soacrei fratelui primarului și nici nu au putut spune câte tonete sunt în oraș.

Articolul în întregime și discuția dintre jurnaliști cu fondatorul firmei și administratoarea acesteia le puteți regăsi pe Ziarul de Gardă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente