Academia Politică FES anunţă un concurs de înscriere pentru 25 de burse la academia politică pentru tineri politicieni şi tineri activi social care doresc să-și perfecționeze cunoștințele și abilitățile politice în cadrul unui program de instruire inovativ.
Programul de instruire cuprinde trei module:
Modulul I: Democraţia socială versus alte curente politice
Participanţii vor afla despre ce este democraţia socială în sec. 21 şi care sunt provocările cu care se confruntă aceasta; care sunt valorile şi scopurile democraţiei sociale şi prin ce se deosebeşte de alte modele sociale/curente politice; se vor familiariza cu practica democraţiei sociale în alte ţări etc.
Modulul II: Retorică politică şi modele de comunicare politică
Va dezvolta abilităţi şi cunoştinţe de: prezentare în public; structurare a discursurilor; comunicare persuasivă; liderism oratoric; imagine şi carismă politică; comunicare cu mass-media; polemică şi dezbateri.
Modulul III: Buna guvernare
Acest modul va oferi participanţilor competenţe cheie care îi vor ajuta să fie mai eficienţi, în special în contextul interacţionării cu alte organizaţii şi cu administrația publică în politici cheie sau domenii tematice de interes pentru ei.
La fiecare dintre cele trei module vor fi prezentate exemple de bune practici şi idei noi de către vorbitori invitaţi cu experienţă politică relevantă. Modulele programului vor fi ţinute de traineri cu pregătire excelentă care înţeleg necesităţile unui tânăr politician în formare.
Cele trei module de instruire se vor desfăşura în perioada lunilor martie-octombrie 2015. Sesiunile de instruire se vor ține atât seara, cât şi în weekend.
Pentru a fi eligibili, participanţii la academia politică FES trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
– să aibă vârsta cuprinsă între 20 si 35 de ani;
– să aibă o implicare activă în viaţa socială;
– să nu mai fi participat la programe de training organizate de FES.
Participanţii la programul de instruire îşi asumă angajamentul de a frecventa toate sesiunile cu maximă implicare în procesul de instruire.
Selectarea participanţilor se va face în bază de concurs. Doritorii sunt rugaţi să expedieze la adresa de mai jos CV-ul şi un eseu (max. două pagini) la una din temele:
1. Stabilitate politică vs. lupta împotriva corupției: o dilemă reală în RM
2. Sistemul educațional moldovenesc: trei lucruri pe care le-aș schimba
Puteți expedia cererile Dvs. de participare până pe 15 februarie, 2016, la adresa de e-mail [email protected]
În Republica Moldova, Fundația Friedrich Ebert activează din 2002, scopul fiind promovarea democrației, a statului de drept și a justiţiei sociale. FES sprijină și încurajează grupuri şi persoane care promovează valorile social-democraţiei; susţine eforturile de găsire a ideilor şi iniţiativelor care urmăresc progresul democratic, social şi economic; promovează discursul public de ţinută înaltă care are puterea să iniţieze şi să orienteze politici diverse în mod democratic.